Печінка по-строгановськи з грибами
Трохи змінимо класичний варіант приготування печінки по-строгановськи і доповнимо його грибами. Продукти ідеально поєднуються між собою і страва виходить дуже ароматним і смачним. Особливо добре в якості гарніру до печінки підходить картоплю.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Печінка яловича – 500-600 гр.
- Печериці – 200-250 гр.
- Крохмаль – 5-6 ст. л.
- Вершки – 200-250 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 5-7 ст. л.
Процес приготування:
1. Печінку помийте, видаліть плівочки, наріжте невеликими шматочками.
2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості. Потім додайте подрібнену моркву і продовжуйте смажити ще 4 хвилини. Далі викладіть нарізані шампіньйони і готуйте ще 5 хвилин. Засмажку посоліть і приправте, влийте вершки, закип’ятіть і зменшіть вогонь.
3. Печінка посипте крохмалем і перемішайте.
4. На окремій сковороді на рослинному маслі смажте печінку протягом 2,5-3 хвилин.
5. Потім додайте овочі з вершковим соусом, перемішайте, доведіть соус до кипіння, вимкніть вогонь і дайте печінки настоятися 5 хвилин. Потім печінка по-строгановськи з грибами можна подавати до столу.
Приємного апетиту!