Печінка по-строгановськи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Печінка по-строгановськи з грибами

Трохи змінимо класичний варіант приготування печінки по-строгановськи і доповнимо його грибами. Продукти ідеально поєднуються між собою і страва виходить дуже ароматним і смачним. Особливо добре в якості гарніру до печінки підходить картоплю.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Печінка яловича – 500-600 гр.
  • Печериці – 200-250 гр.
  • Крохмаль – 5-6 ст. л.
  • Вершки – 200-250 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 5-7 ст. л.

Процес приготування:

1. Печінку помийте, видаліть плівочки, наріжте невеликими шматочками.

2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості. Потім додайте подрібнену моркву і продовжуйте смажити ще 4 хвилини. Далі викладіть нарізані шампіньйони і готуйте ще 5 хвилин. Засмажку посоліть і приправте, влийте вершки, закип’ятіть і зменшіть вогонь.

3. Печінка посипте крохмалем і перемішайте.

4. На окремій сковороді на рослинному маслі смажте печінку протягом 2,5-3 хвилин.

5. Потім додайте овочі з вершковим соусом, перемішайте, доведіть соус до кипіння, вимкніть вогонь і дайте печінки настоятися 5 хвилин. Потім печінка по-строгановськи з грибами можна подавати до столу.

Приємного апетиту!