Оладки з курячої печінки з борошном на сковороді
Якщо не знаєте, що приготувати з курячої печінки, то можна зупинитися на одному з найбільш простих і швидких страв з неї – на оладки. Обробка продукту зводиться до промивання і видалення нечисленних прожилок. Замісити тісто можна за допомогою блендера за десять хвилин. Обсмажування також не займе багато часу. Печінка – продукт дуже ніжний, тому досить просто зарумянить верхню кірочку оладок і переконатися, що серцевина перестала бути рожевою. Для соковитості і аромату у тісто додаємо ріпчаста і зелена цибуля.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Печінка куряча – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
- Борошно пшеничне – 45 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Печінка поштучно промиваємо під струменем проточної води. Після цього видаляємо ножем або руками всі плівки і прожилки. Після промивання поміщаємо печінка у друшляк або сито, щоб зайва волога обов’язково стікала і не потрапила в тісто. Поміщаємо оброблений субпродукт в чашу блендера.
2. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і розрізаємо на шматки довільної форми. Відправляємо до печінки. Пір’я зеленої цибулі миємо, обсушуємо. Половину від усього обсягу зелені нарізаємо на короткі відрізки і висипаємо слідом за ріпчастою цибулею.
3. Подрібнюємо Блендером інгредієнти до отримання однорідної рідкої кашки. Другу половину зеленої цибулі подрібнюємо ножем і додаємо в печінкову масу. Також вводимо яйця, пшеничне борошно, сіль і чорний мелений перець. Віночком швидко перемішуємо всі разом – тісто готове.
4. У сковорідку наливаємо трохи олії без запаху. За допомогою столової ложки викладаємо в гаряче масло тісто у вигляді невеликих оладок. Щоб вироби виходили рівною акуратної форми, можна використовувати спеціальні кулінарні кільця для смаження, як на фото. Смажимо оладки з кожної сторони по півтори – дві хвилини, поки не з’явиться рум’яна кірочка. Температуру плити підтримуємо середньо-високої.
5. Готові оладки відразу перекладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Вдалий гарнір до таких оладок – картопляне пюре і свіжі овочі.
Приємного апетиту!