Як приготувати смачні оладки з курячої печінки з рисом
В печінковий тісто для оладок можна включати різні інгредієнти, які будуть забезпечувати нові відтінки смаку і додавати поживної цінності. Вдалий приклад такої добавки – рис. Попередньо його потрібно обов’язково відварити й остудити. Оладки з рисом більш ситні, а за текстурою – розсипчасті. На гарнір можна подати один овочевий салат, адже вуглеводно-злакова складова вже буде включена в оладки.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Печінка куряча – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
- Рис відварний – 200 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
- Морква – 1 шт. середнього розміру.
- Часник – 3 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо ножем на кілька частин. Морква промиваємо, обсушуємо, чистимо від верхньої шкірки. Нарізаємо довільними шматочками. Часник звільняємо від лушпиння. Курячу печінку ретельно промиваємо під проточною прохолодною водою, очищаємо від плівок і жилок. Даємо всієї вологи стекти після промивання. Рис промиваємо, заливаємо водою і ставимо варитися на плиту.
2. Пропускаємо через м’ясорубку всі підготовлені інгредієнти: курячу печінку, цибулю, моркву і часник. Вийде рідка мелкоструктурная маса.
3. Відварену до готовності рис відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Даємо вологи стекти. Остиглу крупу додаємо в печінкову масу.
4. Слідом за рисом кладемо борошно, сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо всі разом, щоб рівномірно розподілити борошно по всьому об’єму тіста і розбити всі грудочки.
5. У сковорідку наливаємо трохи олії без запаху і розігріваємо його. Столовою ложкою набираємо печінково-рисове тісто і викладаємо в гаряче масло у вигляді невеликих оладок. Смажимо їх по дві-три хвилини з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Температуру плити підтримуємо середньої.
6. Готові печінкові оладки знімаємо зі сковороди лопаткою і перекладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало масло після смаження. Потім укладаємо коржі на тарілку і подаємо до столу гарячими з будь-яким овочевим гарніром.
Приємного апетиту!