Курячий паштет з печінки з морквою і цибулею
Паштет з курячої печінки з додаванням овочів виходить дуже ніжним, ситним і еластичним, якщо додати в нього вершкове масло. Смачну та корисну намазки використовують для приготування бутербродів, які підійдуть для перекусу і сніданку.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Печінка куряча – 500-600 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець запашний – 5-6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку промиваємо курячу печінку. Викладаємо її в друшляк, щоб стекла вода. З допомогою ножа вирізаємо плівки і жовч.Крок 2. Очищену головку цибулі розрізаємо навпіл і нарізаємо півкільцями невеликої товщини.
Крок 3. Морква для паштету вибираємо велику. Зрізаємо з допомогою ножа верхній шар овоча. Промиваємо його, а потім розрізаємо на чотири частини, які подрібнюємо великими шматочками.
Крок 4. Вливаємо в сковороду кілька ложок рослинного масла. Підігріваємо його. Викладаємо в ємність спочатку цибулю. Обсмажуємо його і доповнюємо морквою. Перемішуємо овочі і тушкуємо до м’якості.
Крок 5. Обсмажені цибулю і моркву перекладаємо в глибоку тарілку. Промиваємо сковороду. У розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо печінку: пару хвилин з одного боку і пару хвилин – з іншого. Доповнюємо печінка овочами і вершковим маслом (50 грамів). Продукти ретельно перемішуємо і тушкуємо 25-30 хвилин на середньому вогні. Накриваємо сковороду кришкою. Поки майбутній паштет гаситься, додаємо в нього сіль, лавровий лист і запашний перець.Крок 6. Готову страву перекладаємо з сковороди в миску. Позбавляємося від лаврового листа і перцю. Доповнюємо паштет залишками вершкового масла (50 грамів).
Крок 7. Доводимо паштет до потрібного нам ніжного і повітряного стану за допомогою заглибного блендера. Пробуємо страву на наявність солі. Якщо її не вистачає, додаємо. Знову перемішуємо блюдо. Перекладаємо в контейнер. Коли паштет охолоне, накриваємо його кришкою і ставимо в холодильник.
Приємного апетиту!