Печінковий торт з курячої печінки – 10 покрокових рецептів з фото

Торт з курячої печінки, приготований в духовці

Таке приготування закуски заощадить вам мінімум годину стояння біля плити, тому що тут не випікаються окремі коржі: тісто заливається в два етапи, а між шарами тіста укладається начинка.

Час готування: 1 година 35 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Печінка куряча – 550 г;
  • Манна крупа – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Сметана – 80 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Яйця курячі – 1 шт.;
  • Сіль і прянощі – на свій смак;
  • Масло оливкове ‑ 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Печінку помити, зрізати все зайве і порізати навпіл. Ці шматочки подрібнити в блендері або кухонному машині, за відсутністю такої техніки можна скористатися м’ясорубкою.

2. Додати в печінку молоко і манну крупу, сіль і приправи, добре все розмішати і поставити в холодильник, щоб манка набухла, на 1 годину.

3. Моркву і цибулю почистити, помити. Моркву натерти на тертці або овощерезке, цибулю порізати на півкільця.

4. У великій глибокій сковороді розігріти олію, обсмажити овочі до апетитної рум’яності.

5. Металеву або скляну форму для запікання змастити олією. Поділити тісто на 2 частини. Першу частину вилити на дно форми, зверху розподілити засмажку з овочів. Потім все це залити зверху другою частиною тіста, розрівняти його лопаткою.

6. Духовку нагріти до 180 градусів. Встановити форму на середній рівень духовки і випікати пиріг близько 1 години.

7. Сметану змішати з яйцем. За 20 хв. до закінчення випікання витягнути пиріг з духовки, змастити його приготованим соусом і знову повернути на місце. Випікати ще третину години.

Приємного апетиту!