Торт з курячої печінки, приготований в духовці
Таке приготування закуски заощадить вам мінімум годину стояння біля плити, тому що тут не випікаються окремі коржі: тісто заливається в два етапи, а між шарами тіста укладається начинка.
Час готування: 1 година 35 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Печінка куряча – 550 г;
- Манна крупа – 100 г;
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Сметана – 80 г;
- Молоко – 100 мл;
- Яйця курячі – 1 шт.;
- Сіль і прянощі – на свій смак;
- Масло оливкове ‑ 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Печінку помити, зрізати все зайве і порізати навпіл. Ці шматочки подрібнити в блендері або кухонному машині, за відсутністю такої техніки можна скористатися м’ясорубкою.
2. Додати в печінку молоко і манну крупу, сіль і приправи, добре все розмішати і поставити в холодильник, щоб манка набухла, на 1 годину.
3. Моркву і цибулю почистити, помити. Моркву натерти на тертці або овощерезке, цибулю порізати на півкільця.
4. У великій глибокій сковороді розігріти олію, обсмажити овочі до апетитної рум’яності.
5. Металеву або скляну форму для запікання змастити олією. Поділити тісто на 2 частини. Першу частину вилити на дно форми, зверху розподілити засмажку з овочів. Потім все це залити зверху другою частиною тіста, розрівняти його лопаткою.
6. Духовку нагріти до 180 градусів. Встановити форму на середній рівень духовки і випікати пиріг близько 1 години.
7. Сметану змішати з яйцем. За 20 хв. до закінчення випікання витягнути пиріг з духовки, змастити його приготованим соусом і знову повернути на місце. Випікати ще третину години.
Приємного апетиту!