Пеленгас в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Пеленгас, запечений шматочками

Пеленгас, запечений шматочками, стане прекрасним живильним обідом або вечерею для всієї родини. До риби можна підібрати будь-який гарнір по вашому смаку: варені каші, картопля в будь-якому вигляді, тушковані овочі або макарони.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Пеленгас – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус томатний – 2-3 ст. л.
  • Цукор – за бажанням.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі необхідні інгредієнти. Моркву і невелику головку ріпчастої цибулі очистіть і промийте.

Крок 2. Невелику тушку пеленгаса очистіть від луски, випатрайте, ретельно промийте проточною водою. Наріжте рибу порційними шматочками. Посоліть і приправте рибу за смаком.

Крок 3. Моркву натріть на крупній тертці, а головку ріпчастої цибулі наріжте дрібними кубиками. На рослинному маслі спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву і тушкуйте до м’якості овочів ще кілька хвилин.

Крок 4. Томатний соус розведіть з водою, додайте суміш до овочів і продовжуйте тушкувати 5 хвилин. Засмажку посоліть і приправте за смаком.

Крок 5. Шматочки пеленгаса викладіть в жароміцну форму. Зверху на рибку рівномірно розкладіть зажарку в томатному соусі.

Крок 6. Надішліть заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовий запечений пеленгас, можна доповнити будь-яким гарніром на ваш смак. Приємного апетиту!