Пеленгас, запечений шматочками
Пеленгас, запечений шматочками, стане прекрасним живильним обідом або вечерею для всієї родини. До риби можна підібрати будь-який гарнір по вашому смаку: варені каші, картопля в будь-якому вигляді, тушковані овочі або макарони.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Пеленгас – 300 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль морська – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус томатний – 2-3 ст. л.
- Цукор – за бажанням.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть всі необхідні інгредієнти. Моркву і невелику головку ріпчастої цибулі очистіть і промийте.
Крок 2. Невелику тушку пеленгаса очистіть від луски, випатрайте, ретельно промийте проточною водою. Наріжте рибу порційними шматочками. Посоліть і приправте рибу за смаком.
Крок 3. Моркву натріть на крупній тертці, а головку ріпчастої цибулі наріжте дрібними кубиками. На рослинному маслі спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву і тушкуйте до м’якості овочів ще кілька хвилин.
Крок 4. Томатний соус розведіть з водою, додайте суміш до овочів і продовжуйте тушкувати 5 хвилин. Засмажку посоліть і приправте за смаком.
Крок 5. Шматочки пеленгаса викладіть в жароміцну форму. Зверху на рибку рівномірно розкладіть зажарку в томатному соусі.
Крок 6. Надішліть заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовий запечений пеленгас, можна доповнити будь-яким гарніром на ваш смак. Приємного апетиту!