Пеленгас в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Пеленгас з картоплею в духовці

Пеленгас з картоплею в духовці – повноцінна самодостатня страва, приготування якого не вимагає багато часу. Картопля найкраще нарізати тонкими кружечками, щоб він добре пропікся, або взагалі заздалегідь його відварити до напівготовності.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 2-4.

Інгредієнти:

  • Пеленгас – 1 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 20 мл
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти. Якщо у вас заморожений пеленгас, то його необхідно повністю розморозити, очистити луску і випатрати. Овочі очистіть і промийте.

Крок 2. Картоплю наріжте тонкими кружечками. Можна підстрахуватися і картоплю попередньо відварити, тоді він точно вийде м’яким і розсипчастим, особливо це актуально для старого картоплі. Форму змастіть рослинним маслом і викладіть в неї картопляні часточки.

Крок 3. Моркву наріжте кружечками і викладіть поверх картоплі.

Крок 4. Головку цибулі наріжте тонкими півкільцями, розберіть їх пальцями і рівномірно розподіліть поверх овочів.

Крок 5. Подрібнені овочі посоліть, і приправити меленим перцем за смаком.

Крок 6. З тушки пеленгаса зріжте плавники і відріжте голову. Натріть рибу сіллю і спеціями, покладіть її на овочі.

Крок 7. Форму накрийте фольгою і відправте в добре розігріту духовку на 35-40 хвилин. Овочі повинні повністю пропектися, а рибка добре зарум’яниться.

Крок 8. Вийміть запечений пеленгас і картоплю з форми на блюдо і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!