Пеленгас з картоплею в духовці
Пеленгас з картоплею в духовці – повноцінна самодостатня страва, приготування якого не вимагає багато часу. Картопля найкраще нарізати тонкими кружечками, щоб він добре пропікся, або взагалі заздалегідь його відварити до напівготовності.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 2-4.
Інгредієнти:
- Пеленгас – 1 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло соняшникове – 20 мл
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі продукти. Якщо у вас заморожений пеленгас, то його необхідно повністю розморозити, очистити луску і випатрати. Овочі очистіть і промийте.
Крок 2. Картоплю наріжте тонкими кружечками. Можна підстрахуватися і картоплю попередньо відварити, тоді він точно вийде м’яким і розсипчастим, особливо це актуально для старого картоплі. Форму змастіть рослинним маслом і викладіть в неї картопляні часточки.
Крок 3. Моркву наріжте кружечками і викладіть поверх картоплі.
Крок 4. Головку цибулі наріжте тонкими півкільцями, розберіть їх пальцями і рівномірно розподіліть поверх овочів.
Крок 5. Подрібнені овочі посоліть, і приправити меленим перцем за смаком.
Крок 6. З тушки пеленгаса зріжте плавники і відріжте голову. Натріть рибу сіллю і спеціями, покладіть її на овочі.
Крок 7. Форму накрийте фольгою і відправте в добре розігріту духовку на 35-40 хвилин. Овочі повинні повністю пропектися, а рибка добре зарум’яниться.
Крок 8. Вийміть запечений пеленгас і картоплю з форми на блюдо і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!