Пельмені в духовці

Багато хто з нас люблять таке блюдо, як пельмені, однак крім як варити і смажити їх також можна запікати в духовці. Такий незвичайний спосіб приготування напівфабрикату обіцяє оригінальний смак і приємно різноманітить ваш раціон.

Смачні пельмені в горщиках в духовці

Пельмені в горщиках – неймовірно легке блюдо, яке тим не менш підійде як для звичайного сімейного обіду, так і для святкового столу. Смак такого страви виходить дуже багатим, не вимагаючи при цьому від кухаря особливих зусиль.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пельмені 1 кг
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Вода-3 склянки
  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне по смаку
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пельмені в духовці в домашніх умовах? Відправляємо пельмені отвариваться до напівготовності, після чого даємо їм трохи охолонути.
  2. В окрему каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння, після чого додаємо перець, сіль, лавровий лист і зелень і все відварюємо протягом 5 хвилин.
  3. Цибуля з морквою очищаємо і шаткуємо, після чого пасеруємо їх на середньому вогні близько 6 хвилин.
  4. Знімаємо овочі з вогню, коли цибуля стане прозорим.
  5. Перемішуємо пельмені з цибулею і морквою.
  6. Далі розкладаємо все по горщикам і заливаємо процідженим відваром.
  7. Додаємо в горщики сметану.
  8. Прикриваємо пельмені кришками і відправляємо запікатися при 190 градусах протягом 35 хвилин.
  9. За п’ять хвилин до кінця додаємо в горщики тертий сир і далі запікаємо пельмені без кришок.
  10. Готові пельмені розкладаємо по тарілках або подаємо відразу в горщиках. Приємного апетиту!

Пельмені, запечені в сирі та сметані в духовці

Пельмені в сирі та сметані – це по-справжньому святкове блюдо, незважаючи на його простоту. При бажанні його можна зробити ще цікавіше, експериментуючи з заправками, однак і стандартний варіант приємно здивує вас своїм ніжним смаком.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Пельмені – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

2. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо на ньому цибулю до м’якості.

3. Змащуємо маслом форму для запікання і викладаємо на дно пельмені, зверху покриваючи їх цибулею.

4. Змішуємо спеції зі сметаною.

5. Заправку відправляємо в форму до пельменів.

6. Натираємо сир на середній тертці.

7. Посипаємо пельмені сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

8. Подаємо пельмені гарячими. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пельменів, запечених з майонезом

Легке, але дуже смачна страва з пельменів, яке можна приготувати буквально за 40 хвилин. При правильному приготуванні виходить справжнісінька запіканка з пельменів, яка буде радувати вас не тільки смаком, але і прекрасним зовнішнім виглядом.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Пельмені – 400 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо в нього пельмені.

2. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.

3. Яйця змішуємо з майонезом.

4. Додаємо до суміші спеції і гарненько перемішуємо.

5. Сир натираємо на тертці і також додаємо до заправки.

6. Пельмені викладаємо у форму для запікання і заливаємо яєчно-майонезній сумішшю.

7. Духовку розігріваємо до 170 градусів і відправляємо в неї форму.

8. Запікаємо пельмені протягом 20 хвилин, після чого подаємо їх на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Швидкий рецепт лінивих пельменів в духовці

Ліниві пельмені – неймовірно смачне і просте блюдо, яке при цьому готується дуже швидко. Особливістю цього рецепту є використання ніжного і м’якого заварного тіста, приготувати яке, однак, не складе труднощів.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Соус томатний – ¾ склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Для приготування тіста, рослинна олія перемішуємо з киплячою водою.

2. Змішуємо борошно з сіллю і поступово вливаємо в неї масло з окропом, добре розмішуючи.

3. Замішуємо тісто руками, після чого скачуємо його в кульку і даємо полежати протягом 15 хвилин.

4. До фаршу додаємо спеції і подрібнений часник і гарненько перемішуємо.

5. Розкачуємо тісто і рівномірно викладаємо на нього фарш.

6. Скачуємо тісто рулетиком і нарізаємо його шматочками шириною близько 2 сантиметрів.

7. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї ліниві пельмені.

8. Перемішуємо сметану і томатний соус.

9. Заливаємо цим соусом пельмені, додаємо лавровий лист.

10. Прикриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 20 хвилин, після чого знімаємо фольгу і запікаємо пельмені ще 20 хвилин. Приємного апетиту!

Дуже смачні пельмені з грибами в духовці

Пельмені, приготовлені в духовці, виходять набагато більш цікавими на смак, ніж просто зварені. А якщо запекти їх в духовці з додаванням грибів і сиру виходить страва, гідне навіть святкового застілля.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Пельмені – 170 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Гриби – 150 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Сир ропні – 50 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Гриби обсмажуємо разом з дрібно нарізаною цибулею.

2. Викладаємо гриби на дно горщика.

3. Поверх грибів викладаємо пельмені.

4. Сметану змішуємо з водою, спеціями і сіллю.

5. Заливаємо суміш в горщик.

6. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм вміст горщика.

7. Горщик прикривають кришкою і відправляємо в попередньо розігріту духовку на півгодини.

8. За п’ять хвилин до готовності можна зняти кришку з горщика, щоб сирна скоринка запеклася.

9. Готові пельмені подаємо із зеленню. Приємного апетиту!

Ніжні пельмені у вершках, запечені в духовці

Оригінальний спосіб приготування пельменів в духовці під ніжною вершковою заливкою. Готується таке блюдо дуже просто і швидко, але при цьому виходить неймовірно смачним навіть при використанні магазинних пельменів.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Пельмені – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Масло вершкове – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Лук очищаємо, промиваємо та нарізаємо півкільцями. Викладаємо його в попередньо розтоплене на сковороді вершкове масло.

2. Пасеруємо цибулю до золотистого кольору.

3. Вливаємо на сковороду вершки і додаємо яйце, після чого перчимо і солимо за смаком.

4. Перемішуємо соус до однорідності і добре прогріваємо його, не доводячи до кипіння.

5. Пельмені відварюємо в киплячій воді до напівготовності.

6. Зливаємо з пельменів воду і викладаємо їх у форму для запікання.

7. Потім заливаємо пельмені соусом, посипаємо тертим сиром і прикриваємо форму фольгою.

8. Відправляємо форму в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. За пару хвилин до кінця знімаємо фольгу, щоб утворилася сирна скоринка. Приємного апетиту!

Як запекти пельмені з помідорами і сиром в духовці?

Апетитне блюдо з популярних напівфабрикатів, яке приємно різноманітить раціон любителів пельменів. Поєднання помідорів і плавленого сиру з м’ясним фаршем і тестом виходить дуже смачним, а приготувати пельмені таким способом дуже просто.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Пельмені – 400 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. В першу чергу готуємо всі необхідні продукти.

2. Опускаємо пельмені в злегка підсолену киплячу воду і відварюємо протягом 4 хвилин, після чого перекладаємо їх у змащену олією форму для запікання.

3. Помідори промиваємо та нарізаємо шматочками, після чого викладаємо їх на пельмені.

4. Сир натираємо на тертці і посипаємо їм страву.

5. Запікаємо пельмені протягом 12 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці, після чого прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Пельмені з печінкою в горщику в духовці

Ніжні пельмені, запечені з печінкою у вершково-томатному соусі, також відомі як пельмені по-амурски. Таке нехай і нехитра, однак ситне і смачне блюдо точно прикрасить будь-який стіл і порадує гостей і господарів.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Пельмені – 350 гр.
  • Печінка – 240 гр.
  • Вода – 1,8 л.
  • Паста томатна – 35 гр.
  • Сметана – 35 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля – 110 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Борошно – 35 гр.
  • Масло рослинне – 25 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • лавровий Лист – за смаком

Процес приготування:

1. Воду, ставимо на вогонь, додаємо в неї лавровий лист і перець.

2. Цибулю і часник подрібнюємо.

3. Печінку промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.

4. Засипаємо печінка борошном і ретельно перемішуємо.

5. Цибулю і часник обсмажуємо на розігрітій олії до м’якості, після чого додаємо на сковороду печінку і перемішуємо. Прикриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 3 хвилини.

. Потім до печінки додаємо томатну пасту і сметану. Перемішуємо і тушкуємо протягом 2 хвилин.

7. Коли вода в каструлі закипить, солимо її і засипаємо в неї пельмені, відварюючи їх до напівготовності.

8. Розкладаємо печінка по горщикам, зверху кладемо пельмені.

9. Розливаємо залишився після варіння пельменів бульйон по горщикам.

10. Горщики прикриваємо кришкою і запікаємо при 180 градусах приблизно 20 хвилин. Приємного апетиту!