Багато хто з нас люблять таке блюдо, як пельмені, однак крім як варити і смажити їх також можна запікати в духовці. Такий незвичайний спосіб приготування напівфабрикату обіцяє оригінальний смак і приємно різноманітить ваш раціон.
Смачні пельмені в горщиках в духовці
Пельмені в горщиках – неймовірно легке блюдо, яке тим не менш підійде як для звичайного сімейного обіду, так і для святкового столу. Смак такого страви виходить дуже багатим, не вимагаючи при цьому від кухаря особливих зусиль.
Інгредієнти на
4 порц.
- Пельмені 1 кг
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сметана 200 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Перець духм’яний 5 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Вода-3 склянки
- Зелень за смаком
- Масло рослинне по смаку
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати пельмені в духовці в домашніх умовах? Відправляємо пельмені отвариваться до напівготовності, після чого даємо їм трохи охолонути.
- В окрему каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння, після чого додаємо перець, сіль, лавровий лист і зелень і все відварюємо протягом 5 хвилин.
- Цибуля з морквою очищаємо і шаткуємо, після чого пасеруємо їх на середньому вогні близько 6 хвилин.
- Знімаємо овочі з вогню, коли цибуля стане прозорим.
- Перемішуємо пельмені з цибулею і морквою.
- Далі розкладаємо все по горщикам і заливаємо процідженим відваром.
- Додаємо в горщики сметану.
- Прикриваємо пельмені кришками і відправляємо запікатися при 190 градусах протягом 35 хвилин.
- За п’ять хвилин до кінця додаємо в горщики тертий сир і далі запікаємо пельмені без кришок.
- Готові пельмені розкладаємо по тарілках або подаємо відразу в горщиках. Приємного апетиту!
Пельмені, запечені в сирі та сметані в духовці
Пельмені в сирі та сметані – це по-справжньому святкове блюдо, незважаючи на його простоту. При бажанні його можна зробити ще цікавіше, експериментуючи з заправками, однак і стандартний варіант приємно здивує вас своїм ніжним смаком.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Пельмені – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Сир – 150 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.
2. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо на ньому цибулю до м’якості.
3. Змащуємо маслом форму для запікання і викладаємо на дно пельмені, зверху покриваючи їх цибулею.
4. Змішуємо спеції зі сметаною.
5. Заправку відправляємо в форму до пельменів.
6. Натираємо сир на середній тертці.
7. Посипаємо пельмені сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
8. Подаємо пельмені гарячими. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт пельменів, запечених з майонезом
Легке, але дуже смачна страва з пельменів, яке можна приготувати буквально за 40 хвилин. При правильному приготуванні виходить справжнісінька запіканка з пельменів, яка буде радувати вас не тільки смаком, але і прекрасним зовнішнім виглядом.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Пельмені – 400 гр.
- Сир – 100 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – за смаком.
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо в нього пельмені.
2. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
3. Яйця змішуємо з майонезом.
4. Додаємо до суміші спеції і гарненько перемішуємо.
5. Сир натираємо на тертці і також додаємо до заправки.
6. Пельмені викладаємо у форму для запікання і заливаємо яєчно-майонезній сумішшю.
7. Духовку розігріваємо до 170 градусів і відправляємо в неї форму.
8. Запікаємо пельмені протягом 20 хвилин, після чого подаємо їх на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Швидкий рецепт лінивих пельменів в духовці
Ліниві пельмені – неймовірно смачне і просте блюдо, яке при цьому готується дуже швидко. Особливістю цього рецепту є використання ніжного і м’якого заварного тіста, приготувати яке, однак, не складе труднощів.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Фарш – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Соус томатний – ¾ склянки
- Вода – 1 склянка
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Для приготування тіста, рослинна олія перемішуємо з киплячою водою.
2. Змішуємо борошно з сіллю і поступово вливаємо в неї масло з окропом, добре розмішуючи.
3. Замішуємо тісто руками, після чого скачуємо його в кульку і даємо полежати протягом 15 хвилин.
4. До фаршу додаємо спеції і подрібнений часник і гарненько перемішуємо.
5. Розкачуємо тісто і рівномірно викладаємо на нього фарш.
6. Скачуємо тісто рулетиком і нарізаємо його шматочками шириною близько 2 сантиметрів.
7. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї ліниві пельмені.
8. Перемішуємо сметану і томатний соус.
9. Заливаємо цим соусом пельмені, додаємо лавровий лист.
10. Прикриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 20 хвилин, після чого знімаємо фольгу і запікаємо пельмені ще 20 хвилин. Приємного апетиту!
Дуже смачні пельмені з грибами в духовці
Пельмені, приготовлені в духовці, виходять набагато більш цікавими на смак, ніж просто зварені. А якщо запекти їх в духовці з додаванням грибів і сиру виходить страва, гідне навіть святкового застілля.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Пельмені – 170 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Гриби – 150 гр.
- Сметана – 200 мл
- Сир ропні – 50 гр.
- Вода – 150 мл
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Гриби обсмажуємо разом з дрібно нарізаною цибулею.
2. Викладаємо гриби на дно горщика.
3. Поверх грибів викладаємо пельмені.
4. Сметану змішуємо з водою, спеціями і сіллю.
5. Заливаємо суміш в горщик.
6. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм вміст горщика.
7. Горщик прикривають кришкою і відправляємо в попередньо розігріту духовку на півгодини.
8. За п’ять хвилин до готовності можна зняти кришку з горщика, щоб сирна скоринка запеклася.
9. Готові пельмені подаємо із зеленню. Приємного апетиту!
Ніжні пельмені у вершках, запечені в духовці
Оригінальний спосіб приготування пельменів в духовці під ніжною вершковою заливкою. Готується таке блюдо дуже просто і швидко, але при цьому виходить неймовірно смачним навіть при використанні магазинних пельменів.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Пельмені – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вершки 20% – 300 мл
- Масло вершкове – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Лук очищаємо, промиваємо та нарізаємо півкільцями. Викладаємо його в попередньо розтоплене на сковороді вершкове масло.
2. Пасеруємо цибулю до золотистого кольору.
3. Вливаємо на сковороду вершки і додаємо яйце, після чого перчимо і солимо за смаком.
4. Перемішуємо соус до однорідності і добре прогріваємо його, не доводячи до кипіння.
5. Пельмені відварюємо в киплячій воді до напівготовності.
6. Зливаємо з пельменів воду і викладаємо їх у форму для запікання.
7. Потім заливаємо пельмені соусом, посипаємо тертим сиром і прикриваємо форму фольгою.
8. Відправляємо форму в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. За пару хвилин до кінця знімаємо фольгу, щоб утворилася сирна скоринка. Приємного апетиту!
Як запекти пельмені з помідорами і сиром в духовці?
Апетитне блюдо з популярних напівфабрикатів, яке приємно різноманітить раціон любителів пельменів. Поєднання помідорів і плавленого сиру з м’ясним фаршем і тестом виходить дуже смачним, а приготувати пельмені таким способом дуже просто.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Пельмені – 400 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Помідори – 150 гр.
- Масло рослинне – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. В першу чергу готуємо всі необхідні продукти.
2. Опускаємо пельмені в злегка підсолену киплячу воду і відварюємо протягом 4 хвилин, після чого перекладаємо їх у змащену олією форму для запікання.
3. Помідори промиваємо та нарізаємо шматочками, після чого викладаємо їх на пельмені.
4. Сир натираємо на тертці і посипаємо їм страву.
5. Запікаємо пельмені протягом 12 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці, після чого прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пельмені з печінкою в горщику в духовці
Ніжні пельмені, запечені з печінкою у вершково-томатному соусі, також відомі як пельмені по-амурски. Таке нехай і нехитра, однак ситне і смачне блюдо точно прикрасить будь-який стіл і порадує гостей і господарів.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Пельмені – 350 гр.
- Печінка – 240 гр.
- Вода – 1,8 л.
- Паста томатна – 35 гр.
- Сметана – 35 гр.
- Часник – 2 зубчики
- Цибуля – 110 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Борошно – 35 гр.
- Масло рослинне – 25 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- лавровий Лист – за смаком
Процес приготування:
1. Воду, ставимо на вогонь, додаємо в неї лавровий лист і перець.
2. Цибулю і часник подрібнюємо.
3. Печінку промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.
4. Засипаємо печінка борошном і ретельно перемішуємо.
5. Цибулю і часник обсмажуємо на розігрітій олії до м’якості, після чого додаємо на сковороду печінку і перемішуємо. Прикриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 3 хвилини.
. Потім до печінки додаємо томатну пасту і сметану. Перемішуємо і тушкуємо протягом 2 хвилин.
7. Коли вода в каструлі закипить, солимо її і засипаємо в неї пельмені, відварюючи їх до напівготовності.
8. Розкладаємо печінка по горщикам, зверху кладемо пельмені.
9. Розливаємо залишився після варіння пельменів бульйон по горщикам.
10. Горщики прикриваємо кришкою і запікаємо при 180 градусах приблизно 20 хвилин. Приємного апетиту!