Перлова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити запашну перлову кашу з грибами?

Пісний варіант приготування перлової каші на обід – з грибами. Ситне частування порадує своїм смаком і чудово впишеться у ваше домашнє меню. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Вимочуємо крупу близько 2-4 годин, після чого промиваємо її і відкидаємо на сито.

2. Перекладаємо продукт у сотейник або каструлю. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Готуємо близько 40 хвилин.

3. В цей час дрібно нарізаємо цибулю і моркву натираємо.

4. Розбираємо ножем і заздалегідь промиті печериці.

5. У сковороді з олією і обсмажуємо овочі близько 5 хвилин.

6. Приєднуємо до загальної маси гриби.

7. Тушкуємо заготівлю ще 5 хвилин і доповнюємо її продавленными зубчиками часнику.

8. Посипаємо вміст сіллю і перцем.

9. Занурюємо в сковороду відварену перловку.

10. Акуратно вимішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою ще 10-15 хвилин.

11. Яскрава перлова каша з грибами готова, можна подавати до столу!