Як зварити запашну перлову кашу з грибами?
Пісний варіант приготування перлової каші на обід – з грибами. Ситне частування порадує своїм смаком і чудово впишеться у ваше домашнє меню. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Гриби шампіньйони – 0,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Вимочуємо крупу близько 2-4 годин, після чого промиваємо її і відкидаємо на сито.
2. Перекладаємо продукт у сотейник або каструлю. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Готуємо близько 40 хвилин.
3. В цей час дрібно нарізаємо цибулю і моркву натираємо.
4. Розбираємо ножем і заздалегідь промиті печериці.
5. У сковороді з олією і обсмажуємо овочі близько 5 хвилин.
6. Приєднуємо до загальної маси гриби.
7. Тушкуємо заготівлю ще 5 хвилин і доповнюємо її продавленными зубчиками часнику.
8. Посипаємо вміст сіллю і перцем.
9. Занурюємо в сковороду відварену перловку.
10. Акуратно вимішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою ще 10-15 хвилин.
11. Яскрава перлова каша з грибами готова, можна подавати до столу!