Перлова каша – неймовірно корисна крупа, повна безлічі вітамінів і мікроелементів, однак в останні роки вона не користується особливою популярністю із-за деяких труднощів у її приготуванні. І тут на допомогу прийде такий незамінний інструмент, як мультиварка, в якій приготувати перловку можна швидко і просто.
Перловка в мультиварці Редмонд без замочування
В мультиварці перлова каша готується легко і швидко, зовсім не вимагаючи вашої уваги. А прискорити процес приготування перловки, ще більше допоможе, відсутня необхідність замочувати кашу. Навіть без цього вона виходить розсипчастою, м’якою і дуже ніжною.
Інгредієнти на
4 порц.
- Перлова крупа 3 мультистакана
- Вода 6 мультистакана
- Масло вершкове 80 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як варити перловку в мультиварці без замочування? Крупу промиваємо в прохолодній воді кілька разів.
- Потім перекладаємо крупу в чашу мультиварки і додаємо сіль за смаком.
- Заливаємо перловку теплою водою.
- Чашу встановлюємо в мультиварку, вибираємо режим «Каша» на годину.
- За закінчення часу вибираємо режим «Підігрів» на 30 хвилин. Після цього заправляємо кашу вершковим маслом і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Перлова каша з м’ясом в мультиварці
Правильно приготовлена перлова каша – це не тільки корисне, але й дуже смачна страва. А за допомогою мультиварки з перловки з м’ясом можна приготувати відразу повноцінне блюдо, яким можна легко нагодувати всю сім’ю.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Крупа перлова – 150 гр.
- Вода – 1 л
- Свинина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Приправи – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Заливаємо перловку на ніч водою.
2. Потім кілька разів крупу промиваємо.
3. Зціджуємо надлишки води.
4. Нарізаємо свинину невеликими брусочками.
5. Вибираємо режим «Підсмажування» в мультиварці і обсмажуємо м’ясо без масла.
6. М’ясо виймаємо з мультиварки і відкладаємо.
7. Моркву з цибулею очищаємо і дрібно нарізаємо.
8. Засипаємо овочі в чашу мультиварки.
9. Обсмажуємо овочі в залишився від м’яса жирі.
10. Засипаємо до обсмаженою овочам свинину.
11. Після цього насипаємо в чашу перловку.
12. Солимо все, додаємо приправи за смаком.
13. Заливаємо в чашу воду.
14. Воду за бажанням можна замінити м’ясним бульйоном.
15. Закриваємо каструлю і встановлюємо режим «Каша» на 50 хвилин.
16. Якщо готова каша буде занадто рідкою, відкриваємо кришку мультиварки і продовжуємо готувати кашу до википання надлишків води.
17. Викладаємо кашу з мультиварки.
18. Посипаємо перловку свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати смачну перловку з тушонкою?
Дуже простий рецепт приготування смачної та поживної перловки з тушонкою. Підготовка не займе багато часу, а всю основну роботу виконає мультиварка, дозволяючи вам займатися своїми справами. Каша виходить розсипчастою, але при цьому м’якою і ніжною.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Крупа перлова – 2 мульт.ст.
- Вода – 6 мульт.ст.
- Тушонка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Нарізаємо цибулю і помідори, моркву натираємо на тертці. Вибираємо в мультиварці режим «Випічка», заливаємо в чашу соняшникову олію і обсмажуємо овочі.
2. Перлову крупу ретельно промиваємо і додаємо її разом з тушонкою в чашу мультиварки.
3. Заливаємо в чашу воду, додаємо спеції і сіль.
4. Вибираємо режим «Плов» і готуємо кашу до сигналу.
5. Готову перловку перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Проста перлова каша на воді в мультиварці
Спростити процес приготування перловки в мультиварці можна з допомогою використання перловки в пакетиках. Така каша виходить дуже м’якою і ніжною і прекрасно підійде як гарнір до м’яса, риби або свіжим овочам.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 1.
Інгредієнти:
- Крупа перлова в пакетику – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо перловку в пакетику.
2. Заливаємо в чашу мультиварки воду і вибираємо режим «Варка на пару» на 45 хвилин.
3. Опускаємо пакет з перловкою в теплу воду так, щоб вода повністю покривала крупу.
4. Додаємо сіль за смаком і залишаємо кашу варитися. Приблизно в середині варіння лопаткою перевертаємо пакет на інший бік.
5. Пакетик з готової крупою викладаємо на тарілку і даємо стекти зайвій воді.
6. Розрізаємо пакет і висипаємо кашу на тарілку. Подаємо перловку з шматочком вершкового масла і зеленню. Приємного апетиту!
Дуже смачна перловка з грибами в мультиварці
Перлова крупа – смачний, ситний і корисний гарнір. Доповнити таку кашу до повноцінного страви можна з допомогою грибів, а морква з цибулею тільки додадуть смаку. Готується таке блюдо дуже просто і швидко завдяки мультиварці і прекрасно підійде на кожен день.
Час готування: 85 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Крупа перлова – 2 склянки
- Печериці – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Перлову крупу ретельно промиваємо.
2. Цибулю і моркву вимиваємо, очищаємо і нарізаємо соломкою.
3. Печериці промиваємо і розрізаємо на половинки.
4. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, кладемо в нього цибулю і моркву. Вибираємо режим «Смаження» і обсмажуємо овочі.
5. Потім додаємо в каструлю гриби і обсмажуємо все ще 5 хвилин.
6. Засипаємо в чашу перловку, заливаємо все водою так, щоб вона повністю покривала крупу. Солимо кашу, закриваємо каструлю і вибираємо режим «Гасіння» на годину.
7. Готову кашу змішуємо зі спеціями і даємо настоятися їй у вимкненій мультиварці ще приблизно 10 хвилин. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування перловки з куркою в мультиварці
Простий і корисний рецепт перловки з курячими гомілками. За рахунок приготування в мультиварці, каша виходить розсипчастою, м’ясо соковитим і ніжним, а додавання цибулі, моркви та спецій забезпечує страві насичений смак.
Час готування: 85 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Гомілка куряча – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Вода – 3 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо перлову крупу, після чого заливаємо її водою і залишаємо на годину.
2. Курку промиваємо, обсушуємо і змішуємо з приправами і сіллю, після чого також залишаємо на годину.
3. Цибулю подрібнюємо ножем, а моркву натираємо на крупній тертці.
4. Наливаємо олію в чашу мультиварки.
5. Вибираємо режим «Смаження» і чекаємо, поки масло розігріється.
6. Відправляємо в чашу моркву з цибулею і обсмажуємо, помішуючи.
7. Через 6 хвилин овочі будуть готові. Зціджуємо надлишки води з перловки і відправляємо її до овочів в мультиварку. Солимо за смаком і перемішуємо.
8. Заливаємо в чашу мультиварки окріп.
9. Потім кладемо на крупу курку, закриваємо каструлю кришкою.
10. Вибираємо режим «Гасіння» на 50 хвилин.
11. Коли каша буде готова, залишаємо ще на 20 хвилин в мультиварці, щоб вона настоялася.
12. Подаємо кашу гарячою. Приємного апетиту!
Перлова каша в мультиварці з замочуванням
Легкий рецепт апетитного і ситного гарніру з перлової крупи. Каша виходить розсипчастою і соковитою, а головне, що така страва виходить дуже корисним і прекрасно підійде людям, які стежать за своїм здоров’ям.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Крупа перлова – 300 гр.
- Вода – 900 мл
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло вершкове – 15 гр.
- сушена Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи і заливаємо її на ніч водою.
2. Потім рідину зливаємо, а перловку промиваємо проточною водою.
3. Продовжуємо промивати крупу, поки вода не стане прозорою.
4. Заливаємо перловку крутим окропом на 15 хвилин.
5. В цей же час очищаємо овочі і нарізаємо їх великими шматками. Вибираємо в мультиварці режим «Смаження» і готуємо їх до чаші на рослинному маслі. Посипаємо овочі сухою зеленню.
6. Зливаємо воду з перловки і викладаємо крупу до овочів в мультиварку. Заливаємо чистою водою.
7. Солимо кашу за смаком, вибираємо режим «Каша» або «Плов» на 45 хвилин. Через півгодини після початку приготування, додаємо в кашу вершкове масло.
8. Готову кашу перемішуємо і залишаємо настоюватися ще 5 хвилин.
9. Подавати таку перловку краще за все з овочами. Приємного апетиту!
Як зварить смачну перлову кашу з цибулею в мультиварці?
Швидкий і не вимагає багато зусиль рецепт перлової каші в мультиварці. Перловка, приготовлена таким способом, виходить смачною, ситною і розсипчастою. А головне, що при приготуванні перлової крупи в мультиварці, в ній зберігається безліч корисних речовин.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Крупа перлова – 250 гр.
- Вода – 800 мл
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Курка – ½ тушки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Гарненько промиваємо перлову крупу і заливаємо її водою приблизно на півгодини.
2. Курку нарізаємо невеликими шматочками.
3. Цибулю і моркву ретельно вимиваємо, очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.
4. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, закладаємо в неї курку. Прикриваємо кришкою і вибираємо режим «Гасіння» на годину. Через 3 хвилини додаємо в каструлю цибулю з морквою.
5. Через 10 хвилин засипаємо в чашу мультиварки перловку і заливаємо її гарячою водою. Додаємо сіль і спеції, перемішуємо і, прикривши кришкою, залишаємо готуватися.
6. Готову перловку залишаємо доходити під закритою кришкою ще 15 хвилин, після чого розкладаємо її по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт перлової каші на молоці
Перловка на молоці – це дуже ніжне і смачне блюдо, яке ідеально підходить для сніданку. Готується воно досить просто за рахунок використання мультиварки, а приготовлена таким чином крупа, розпарюється навіть краще, ніж у воді.
Час приготування: 90 хв
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Молоко – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
1. Заливаємо перлову крупу холодною водою і ставимо на ніч у холодильник настоюватися.
2. Промиваємо перловку проточною водою за допомогою сита.
3. Пересипаємо крупу в чашу мультиварки.
4. Потім засипаємо в каструлю цукор, сіль і ванілін.
5. Заливаємо перловку молоком і змащуємо непокриті стінки чаші вершковим маслом.
6. Також додаємо вершкове масло до перловке. Закриваємо каструлю.
7. Вибираємо режим «Каша» на 80 хвилин.
8. Кашу подаємо гарячою, також в неї можна додати згущене молоко або варення для більшої солодощі. Приємного апетиту!
Як приготувати перлову кашу з овочами в мультиварці?
Приготована в мультиварці перловка добре розпарюється і виходить дуже ніжною. Смак каші грамотно доповнюють цибулю з морквою, а свіжі помідори надають їй красивий і яскравий колір. Таке блюдо буде відмінним гарніром до м’яса або риби.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 1.
Склад:
- Крупа перлова – 100 гр.
- Вода – 300 мл
- Помідор – 1 шт.
- Морква – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Часник – 5 гр.
- Масло соняшникове – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- лавровий Лист – за смаком
Процес приготування:
1. Обполіскуємо перлову крупу, потім заливаємо її прохолодною водою і залишаємо на ніч.
2. Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
3. Заливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і розігріваємо його в режимі «Смаження», після чого обсмажуємо на ній цибулю близько 4 хвилин.
4. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці, після чого додаємо її до цибулі в мультиварку і пасеруємо все ще 2 хвилини.
5. Знімаємо з помідорів шкірку і нарізаємо його невеликими кубиками.
6. Засипаємо помідори в чашу мультиварки, перемішуємо з іншими овочами і смажимо протягом 2 хвилин. Вимикаємо режим «Смаження».
7. Зливаємо з перлової крупи воду, засипаємо її до овочів і додаємо очищений зубчик часнику.
8. Заливаємо все водою, солимо й додаємо лавровий лист. Вибираємо режим «Плов» на годину.
9. Коли каша приготується, перемішуємо її і подаємо з м’ясом або рибою. Приємного апетиту!