Перловка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Перлова каша – неймовірно корисна крупа, повна безлічі вітамінів і мікроелементів, однак в останні роки вона не користується особливою популярністю із-за деяких труднощів у її приготуванні. І тут на допомогу прийде такий незамінний інструмент, як мультиварка, в якій приготувати перловку можна швидко і просто.

Перловка в мультиварці Редмонд без замочування

В мультиварці перлова каша готується легко і швидко, зовсім не вимагаючи вашої уваги. А прискорити процес приготування перловки, ще більше допоможе, відсутня необхідність замочувати кашу. Навіть без цього вона виходить розсипчастою, м’якою і дуже ніжною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Перлова крупа 3 мультистакана
  • Вода 6 мультистакана
  • Масло вершкове 80 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як варити перловку в мультиварці без замочування? Крупу промиваємо в прохолодній воді кілька разів.
  2. Потім перекладаємо крупу в чашу мультиварки і додаємо сіль за смаком.
  3. Заливаємо перловку теплою водою.
  4. Чашу встановлюємо в мультиварку, вибираємо режим «Каша» на годину.
  5. За закінчення часу вибираємо режим «Підігрів» на 30 хвилин. Після цього заправляємо кашу вершковим маслом і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Перлова каша з м’ясом в мультиварці

Правильно приготовлена перлова каша – це не тільки корисне, але й дуже смачна страва. А за допомогою мультиварки з перловки з м’ясом можна приготувати відразу повноцінне блюдо, яким можна легко нагодувати всю сім’ю.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Крупа перлова – 150 гр.
  • Вода – 1 л
  • Свинина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Приправи – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Заливаємо перловку на ніч водою.

2. Потім кілька разів крупу промиваємо.

3. Зціджуємо надлишки води.

4. Нарізаємо свинину невеликими брусочками.

5. Вибираємо режим «Підсмажування» в мультиварці і обсмажуємо м’ясо без масла.

6. М’ясо виймаємо з мультиварки і відкладаємо.

7. Моркву з цибулею очищаємо і дрібно нарізаємо.

8. Засипаємо овочі в чашу мультиварки.

9. Обсмажуємо овочі в залишився від м’яса жирі.

10. Засипаємо до обсмаженою овочам свинину.

11. Після цього насипаємо в чашу перловку.

12. Солимо все, додаємо приправи за смаком.

13. Заливаємо в чашу воду.

14. Воду за бажанням можна замінити м’ясним бульйоном.

15. Закриваємо каструлю і встановлюємо режим «Каша» на 50 хвилин.

16. Якщо готова каша буде занадто рідкою, відкриваємо кришку мультиварки і продовжуємо готувати кашу до википання надлишків води.

17. Викладаємо кашу з мультиварки.

18. Посипаємо перловку свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну перловку з тушонкою?

Дуже простий рецепт приготування смачної та поживної перловки з тушонкою. Підготовка не займе багато часу, а всю основну роботу виконає мультиварка, дозволяючи вам займатися своїми справами. Каша виходить розсипчастою, але при цьому м’якою і ніжною.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Крупа перлова – 2 мульт.ст.
  • Вода – 6 мульт.ст.
  • Тушонка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо цибулю і помідори, моркву натираємо на тертці. Вибираємо в мультиварці режим «Випічка», заливаємо в чашу соняшникову олію і обсмажуємо овочі.

2. Перлову крупу ретельно промиваємо і додаємо її разом з тушонкою в чашу мультиварки.

3. Заливаємо в чашу воду, додаємо спеції і сіль.

4. Вибираємо режим «Плов» і готуємо кашу до сигналу.

5. Готову перловку перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Проста перлова каша на воді в мультиварці

Спростити процес приготування перловки в мультиварці можна з допомогою використання перловки в пакетиках. Така каша виходить дуже м’якою і ніжною і прекрасно підійде як гарнір до м’яса, риби або свіжим овочам.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Крупа перлова в пакетику – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо перловку в пакетику.

2. Заливаємо в чашу мультиварки воду і вибираємо режим «Варка на пару» на 45 хвилин.

3. Опускаємо пакет з перловкою в теплу воду так, щоб вода повністю покривала крупу.

4. Додаємо сіль за смаком і залишаємо кашу варитися. Приблизно в середині варіння лопаткою перевертаємо пакет на інший бік.

5. Пакетик з готової крупою викладаємо на тарілку і даємо стекти зайвій воді.

6. Розрізаємо пакет і висипаємо кашу на тарілку. Подаємо перловку з шматочком вершкового масла і зеленню. Приємного апетиту!

Дуже смачна перловка з грибами в мультиварці

Перлова крупа – смачний, ситний і корисний гарнір. Доповнити таку кашу до повноцінного страви можна з допомогою грибів, а морква з цибулею тільки додадуть смаку. Готується таке блюдо дуже просто і швидко завдяки мультиварці і прекрасно підійде на кожен день.

Час готування: 85 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Крупа перлова – 2 склянки
  • Печериці – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Перлову крупу ретельно промиваємо.

2. Цибулю і моркву вимиваємо, очищаємо і нарізаємо соломкою.

3. Печериці промиваємо і розрізаємо на половинки.

4. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, кладемо в нього цибулю і моркву. Вибираємо режим «Смаження» і обсмажуємо овочі.

5. Потім додаємо в каструлю гриби і обсмажуємо все ще 5 хвилин.

6. Засипаємо в чашу перловку, заливаємо все водою так, щоб вона повністю покривала крупу. Солимо кашу, закриваємо каструлю і вибираємо режим «Гасіння» на годину.

7. Готову кашу змішуємо зі спеціями і даємо настоятися їй у вимкненій мультиварці ще приблизно 10 хвилин. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування перловки з куркою в мультиварці

Простий і корисний рецепт перловки з курячими гомілками. За рахунок приготування в мультиварці, каша виходить розсипчастою, м’ясо соковитим і ніжним, а додавання цибулі, моркви та спецій забезпечує страві насичений смак.

Час готування: 85 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Гомілка куряча – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Вода – 3 склянки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо перлову крупу, після чого заливаємо її водою і залишаємо на годину.

2. Курку промиваємо, обсушуємо і змішуємо з приправами і сіллю, після чого також залишаємо на годину.

3. Цибулю подрібнюємо ножем, а моркву натираємо на крупній тертці.

4. Наливаємо олію в чашу мультиварки.

5. Вибираємо режим «Смаження» і чекаємо, поки масло розігріється.

6. Відправляємо в чашу моркву з цибулею і обсмажуємо, помішуючи.

7. Через 6 хвилин овочі будуть готові. Зціджуємо надлишки води з перловки і відправляємо її до овочів в мультиварку. Солимо за смаком і перемішуємо.

8. Заливаємо в чашу мультиварки окріп.

9. Потім кладемо на крупу курку, закриваємо каструлю кришкою.

10. Вибираємо режим «Гасіння» на 50 хвилин.

11. Коли каша буде готова, залишаємо ще на 20 хвилин в мультиварці, щоб вона настоялася.

12. Подаємо кашу гарячою. Приємного апетиту!

Перлова каша в мультиварці з замочуванням

Легкий рецепт апетитного і ситного гарніру з перлової крупи. Каша виходить розсипчастою і соковитою, а головне, що така страва виходить дуже корисним і прекрасно підійде людям, які стежать за своїм здоров’ям.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Крупа перлова – 300 гр.
  • Вода – 900 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • сушена Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи і заливаємо її на ніч водою.

2. Потім рідину зливаємо, а перловку промиваємо проточною водою.

3. Продовжуємо промивати крупу, поки вода не стане прозорою.

4. Заливаємо перловку крутим окропом на 15 хвилин.

5. В цей же час очищаємо овочі і нарізаємо їх великими шматками. Вибираємо в мультиварці режим «Смаження» і готуємо їх до чаші на рослинному маслі. Посипаємо овочі сухою зеленню.

6. Зливаємо воду з перловки і викладаємо крупу до овочів в мультиварку. Заливаємо чистою водою.

7. Солимо кашу за смаком, вибираємо режим «Каша» або «Плов» на 45 хвилин. Через півгодини після початку приготування, додаємо в кашу вершкове масло.

8. Готову кашу перемішуємо і залишаємо настоюватися ще 5 хвилин.

9. Подавати таку перловку краще за все з овочами. Приємного апетиту!

Як зварить смачну перлову кашу з цибулею в мультиварці?

Швидкий і не вимагає багато зусиль рецепт перлової каші в мультиварці. Перловка, приготовлена таким способом, виходить смачною, ситною і розсипчастою. А головне, що при приготуванні перлової крупи в мультиварці, в ній зберігається безліч корисних речовин.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Крупа перлова – 250 гр.
  • Вода – 800 мл
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Курка – ½ тушки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Гарненько промиваємо перлову крупу і заливаємо її водою приблизно на півгодини.

2. Курку нарізаємо невеликими шматочками.

3. Цибулю і моркву ретельно вимиваємо, очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.

4. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, закладаємо в неї курку. Прикриваємо кришкою і вибираємо режим «Гасіння» на годину. Через 3 хвилини додаємо в каструлю цибулю з морквою.

5. Через 10 хвилин засипаємо в чашу мультиварки перловку і заливаємо її гарячою водою. Додаємо сіль і спеції, перемішуємо і, прикривши кришкою, залишаємо готуватися.

6. Готову перловку залишаємо доходити під закритою кришкою ще 15 хвилин, після чого розкладаємо її по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт перлової каші на молоці

Перловка на молоці – це дуже ніжне і смачне блюдо, яке ідеально підходить для сніданку. Готується воно досить просто за рахунок використання мультиварки, а приготовлена таким чином крупа, розпарюється навіть краще, ніж у воді.

Час приготування: 90 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Молоко – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

1. Заливаємо перлову крупу холодною водою і ставимо на ніч у холодильник настоюватися.

2. Промиваємо перловку проточною водою за допомогою сита.

3. Пересипаємо крупу в чашу мультиварки.

4. Потім засипаємо в каструлю цукор, сіль і ванілін.

5. Заливаємо перловку молоком і змащуємо непокриті стінки чаші вершковим маслом.

6. Також додаємо вершкове масло до перловке. Закриваємо каструлю.

7. Вибираємо режим «Каша» на 80 хвилин.

8. Кашу подаємо гарячою, також в неї можна додати згущене молоко або варення для більшої солодощі. Приємного апетиту!

Як приготувати перлову кашу з овочами в мультиварці?

Приготована в мультиварці перловка добре розпарюється і виходить дуже ніжною. Смак каші грамотно доповнюють цибулю з морквою, а свіжі помідори надають їй красивий і яскравий колір. Таке блюдо буде відмінним гарніром до м’яса або риби.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Помідор – 1 шт.
  • Морква – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Часник – 5 гр.
  • Масло соняшникове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • лавровий Лист – за смаком

Процес приготування:

1. Обполіскуємо перлову крупу, потім заливаємо її прохолодною водою і залишаємо на ніч.

2. Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

3. Заливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і розігріваємо його в режимі «Смаження», після чого обсмажуємо на ній цибулю близько 4 хвилин.

4. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці, після чого додаємо її до цибулі в мультиварку і пасеруємо все ще 2 хвилини.

5. Знімаємо з помідорів шкірку і нарізаємо його невеликими кубиками.

6. Засипаємо помідори в чашу мультиварки, перемішуємо з іншими овочами і смажимо протягом 2 хвилин. Вимикаємо режим «Смаження».

7. Зливаємо з перлової крупи воду, засипаємо її до овочів і додаємо очищений зубчик часнику.

8. Заливаємо все водою, солимо й додаємо лавровий лист. Вибираємо режим «Плов» на годину.

9. Коли каша приготується, перемішуємо її і подаємо з м’ясом або рибою. Приємного апетиту!