Покроковий рецепт приготування перловки з куркою в мультиварці
Простий і корисний рецепт перловки з курячими гомілками. За рахунок приготування в мультиварці, каша виходить розсипчастою, м’ясо соковитим і ніжним, а додавання цибулі, моркви та спецій забезпечує страві насичений смак.
Час готування: 85 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Гомілка куряча – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Вода – 3 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо перлову крупу, після чого заливаємо її водою і залишаємо на годину.
2. Курку промиваємо, обсушуємо і змішуємо з приправами і сіллю, після чого також залишаємо на годину.
3. Цибулю подрібнюємо ножем, а моркву натираємо на крупній тертці.
4. Наливаємо олію в чашу мультиварки.
5. Вибираємо режим «Смаження» і чекаємо, поки масло розігріється.
6. Відправляємо в чашу моркву з цибулею і обсмажуємо, помішуючи.
7. Через 6 хвилин овочі будуть готові. Зціджуємо надлишки води з перловки і відправляємо її до овочів в мультиварку. Солимо за смаком і перемішуємо.
8. Заливаємо в чашу мультиварки окріп.
9. Потім кладемо на крупу курку, закриваємо каструлю кришкою.
10. Вибираємо режим «Гасіння» на 50 хвилин.
11. Коли каша буде готова, залишаємо ще на 20 хвилин в мультиварці, щоб вона настоялася.
12. Подаємо кашу гарячою. Приємного апетиту!