Перловка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування перловки з куркою в мультиварці

Простий і корисний рецепт перловки з курячими гомілками. За рахунок приготування в мультиварці, каша виходить розсипчастою, м’ясо соковитим і ніжним, а додавання цибулі, моркви та спецій забезпечує страві насичений смак.

Час готування: 85 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Гомілка куряча – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Вода – 3 склянки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо перлову крупу, після чого заливаємо її водою і залишаємо на годину.

2. Курку промиваємо, обсушуємо і змішуємо з приправами і сіллю, після чого також залишаємо на годину.

3. Цибулю подрібнюємо ножем, а моркву натираємо на крупній тертці.

4. Наливаємо олію в чашу мультиварки.

5. Вибираємо режим «Смаження» і чекаємо, поки масло розігріється.

6. Відправляємо в чашу моркву з цибулею і обсмажуємо, помішуючи.

7. Через 6 хвилин овочі будуть готові. Зціджуємо надлишки води з перловки і відправляємо її до овочів в мультиварку. Солимо за смаком і перемішуємо.

8. Заливаємо в чашу мультиварки окріп.

9. Потім кладемо на крупу курку, закриваємо каструлю кришкою.

10. Вибираємо режим «Гасіння» на 50 хвилин.

11. Коли каша буде готова, залишаємо ще на 20 хвилин в мультиварці, щоб вона настоялася.

12. Подаємо кашу гарячою. Приємного апетиту!