Пікулі з огірків на зиму – 5 рецептів заготовок з покроковими фото

Пікулі з огірків на зиму без стерилізації в банках

Пікулі з огірків на зиму без стерилізації в банках готуються досить просто і легко, а от своїми смаковими характеристиками приводять в цілковитий захват. Поклавши кілька скибочок таких огірочків поверх звичайного бутерброда, страва зміниться до невпізнання!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Оцет – 500 мл
  • Куркума – ½ ч. л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з високими бортиками відправляємо кільця огірків і тонкі слайсы очищеного ріпчастої цибулі.

Крок 2. Солимо і гарненько перемішуємо.

Крок 3. Накриваємо овочі блюдцем і встановлюємо гніт, в такому вигляді залишаємо на три години.

Крок 4. Далі перекладаємо інгредієнти в друшляк і промиваємо, даємо час стекти зайвій волозі.

Крок 5. У каструлі об’єднуємо оцет з цукровим піском, куркумою і горошинами перцю.

Крок 6. При постійному помішуванні, на помірному полум’я, доводимо суміш до кипіння.

Крок 7. Викладаємо овочі в киплячий розсіл і повторно кип’ятимо, засікаємо 60 секунд.

Крок 8. Розфасовуємо пікулі по стерильним банкам і закорковуємо за допомогою спеціального ключа. Приємного апетиту!