Пікулі з огірків на зиму без стерилізації в банках
Пікулі з огірків на зиму без стерилізації в банках готуються досить просто і легко, а от своїми смаковими характеристиками приводять в цілковитий захват. Поклавши кілька скибочок таких огірочків поверх звичайного бутерброда, страва зміниться до невпізнання!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Цибуля – 2-3 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Оцет – 500 мл
- Куркума – ½ ч. л.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками відправляємо кільця огірків і тонкі слайсы очищеного ріпчастої цибулі.
Крок 2. Солимо і гарненько перемішуємо.
Крок 3. Накриваємо овочі блюдцем і встановлюємо гніт, в такому вигляді залишаємо на три години.
Крок 4. Далі перекладаємо інгредієнти в друшляк і промиваємо, даємо час стекти зайвій волозі.
Крок 5. У каструлі об’єднуємо оцет з цукровим піском, куркумою і горошинами перцю.
Крок 6. При постійному помішуванні, на помірному полум’я, доводимо суміш до кипіння.
Крок 7. Викладаємо овочі в киплячий розсіл і повторно кип’ятимо, засікаємо 60 секунд.
Крок 8. Розфасовуємо пікулі по стерильним банкам і закорковуємо за допомогою спеціального ключа. Приємного апетиту!