Пісне печиво – 10 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пісне печиво — це шикарне ласощі, яке ідеально виручить ласунів у період посту. Люди, що дотримують пост не так давно, найбільш чутливі та схильні до того, щоб зірватися і порушити своє харчування. Пісні солодощі приходять на допомогу в такі моменти. Існує багато різних варіантів запаморочливих частувань. Дана добірка тому приклад.

Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах

Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах готується з легкістю. Рецепт по плечу навіть тим, хто не особливо дружить з готуванням і випічкою в цілому. Якщо прибрати з рецепту цукор, замінивши аналогічним корисним підсолоджувачем, пісне печиво можна їсти і тим, хто знаходиться на дієтичному харчуванні.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Масло рослинне 50 мл
  • Мед 50 гр.
  • Цукор-пісок 70 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Вода 70 мл
  • Пластівці вівсяні 200 гр.
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Курага 100 гр. (можна родзинки)

Процес приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти для пісних солодощів.
  2. Вівсяні пластівці подрібнити в комбайні. Помел вибирайте самостійно. Рекомендую брати пластівці довгого варіння.
  3. Волоські горіхи порубаєте не занадто дрібно.
  4. Курагу промийте і обсушіть, поріжте кубиками.
  5. У чашку відправте цукровий пісок, мед і влийте воду. Розпустіть на водяній бані. Коли кристали повністю розчиняться, насипте соду, відбудеться піниться реакція. Інтенсивними рухами розмішайте і зніміть з конфорки.
  6. В отриману масу всипте частина подрібнених пластівців. Влийте масло. Змішайте.
  7. Слідом відправте курагу, горіхи і залишки подрібнених пластівців. Змішати до однорідності.
  8. Деко вистелити якісної пергаментним папером. З тіста сформуйте колобочкі і розкладіть на невеликій відстані один від одного.
  9. Заздалегідь прогрійте духову піч, встановивши на перемикачі 200 градусів. Прbплюсніть печиво.
  10. Помістіть заготівлю і випікайте 15-20 хвилин.
  11. Гаряче печиво охолодіть. Запрошуйте рідних на дегустацію ароматною корисної випічки. Приємного насолоди!

Пісне печиво на розсолі від огірків

Пісне печиво на розсолі від огірків зможе приготувати навіть дитина. Максимально бюджетне частування виручить вас, якщо ви збираєтеся постити. Недорогі солодощі не вдарять по кишені, прості інгредієнти знайдуться у всіх. Якщо раніше ви не могли знайти застосування огіркового розсолу, тепер будете знати. Ніжне печиво припаде до смаку будь-якому ласуни.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 50 мл
  • Розсіл огірковий – 100 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 350-400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для чарівних насолод.

Крок 2. Об’єднайте масло з розсолом.

Крок 3. Додайте цукор. Кількість регулюйте за смаком.

Крок 4. Змішайте борошно з розпушувачем і частинами введіть до рідких складових.

Крок 5. Розмішайте.

Крок 6. Замісіть м’яке тісто. Залиште відпочивати, поки буде грітися духовка.

Крок 7. На припыленной борошном поверхні розкачайте пласт. Вирубками для печива виріжте фігурки.

Крок 8. На простеленный пекарської папером деко розкладіть фігурки так, щоб заготовки не торкалися один одного. В прогріту духову піч при 180 градусах помістіть заготовки і випікайте 10-15 хвилин.

Крок 9. Гаряче печиво охолодіть. Запрошуйте домашніх на дегустацію корисної випічки.

Крок 10. Приємного чаювання!

Морквяне печиво з родзинками в духовці

Морквяне печиво з родзинками в духовці виходить незвичайно гарним і привабливим. Яскраве частування сподобається абсолютно всім. Особливо діти в захваті від корисних солодощів. Якщо морквина попалася досить солодка, кількість цукрового піску рекомендую скоротити.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 50 мл
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Родзинки – 50 гр.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З морквин видаліть шкірку економкою. Коренеплід подрібніть на дрібній тертці і складіть в миску для замісу тесту.

Крок 2. Висипте цукровий пісок і влийте рафінована олія.

Крок 3. Ізюм промийте і обсушіть, додайте до решти складових.

Крок 4. Всипте просіяне через сито борошно. І влийте гашену оцтом соду.

Крок 5. Вимісіть тісто до однорідності.

Крок 6. Деко вистелити якісної пергаментним папером. Краще взяти силіконізоване. З тіста сформуйте колобочкі і розкладіть на невеликій відстані один від одного.

Крок 7. Заздалегідь прогрійте духову піч, встановивши на перемикачі 200 градусів. Прbплюсніть печиво і посипати кунжутним насінням.

Крок 8. Покладіть заготовку і випікайте 15-20 хвилин. Гаряче печиво охолодіть. Запрошуйте рідних на дегустацію ошатною корисної випічки. Приємного насолоди!

Пісне імбирне печиво

Пісне імбирне печиво виходить не гірше, ніж його здобна версія. Ароматне частування підкорить ваших гостей. Приготувати солодощі не складе праці. Все гранично просто навіть для тих, хто ніколи не займався випічкою і не знає з якого боку підійти до духовці.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 105 мл
  • Мелений імбир – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Сода – 0,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Гвоздика мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для надзвичайно смачних солодощів. Кількість прянощів при бажанні допускається зменшити.

Крок 2. Об’єднайте масло з водою. Додайте цукор і мед. Кількість регулюйте за смаком. Змішайте борошно з порошком імбиру, гвоздики, кориці і содою. Частинами введіть до рідких складових. Замісіть м’яке тісто. Залиште відпочивати, поки буде грітися духовка.

Крок 3. Припылив борошном стіл, качалкою сформуйте пласт. Вирубками для печива виріжте фігурки. На простеленный пекарської папером деко розкладіть фігурки так, щоб заготовки не торкалися один одного. В прогріту духову піч при 180 градусах помістіть заготовки. Щоб печиво повністю пропеклося, достатньо 15 хвилин.

Крок 4. Гаряче печиво охолодіть. Прикрасьте за бажанням. Запрошуйте друзів на дегустацію запашної випічки. Чудовий аромат створює неймовірну атмосферу. Імбирне печиво асоціюється з холодним порою року і прекрасно підійде до зігрівальних напоїв.

Крок 5. Насолоджуйтесь дивовижною частуванням. Приємного чаювання!

Пісочне печиво на рослинному маслі

Пісочне печиво на рослинному маслі виглядає шикарно. За зовнішнім виглядом ніхто і не здогадається, що пісна випічка. Частування змітають зі столу за лічені хвилини. Дивно, як в солодощах поєднуються звичайні і недорогі інгредієнти і користь для здоров’я. При необхідності цукор замінюють іншим більш корисним підсолоджувачем.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 60 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Мед – для покриття.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Волоські горіхи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Ванілін – 1,5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Об’єднайте олію з водою. Додайте цукор. Кількість регулюйте за смаком. Змішайте борошно з розпушувачем, сіллю, ваніліном і крохмалем. Рекомендую брати кукурудзяний. Частинами введіть до рідких складових. Замісіть м’яке тісто. Залиште відпочивати на півгодини на холоді.

Крок 2. Припылив борошном стіл, качалкою сформуйте пласт. Вирубками для печива виріжте фігурки. У центрі зробіть отвір. Я використовую кришку від пластикової пляшки.

Крок 3. На простеленный пекарської папером деко розкладіть фігурки так, щоб заготовки не торкалися один одного.

Крок 4. Мед розпустіть до рідкого стану і покрийте заготовки.

Крок 5. Волоські горіхи порубаєте не занадто дрібно.

Крок 6. Посипте зверху печиво. В прогріту духову піч при 180 градусах помістіть заготовки. Щоб печиво повністю пропеклося, достатньо 15-20 хвилин.

Крок 7. Гаряче печиво охолодіть. Запрошуйте друзів на дегустацію чудовою випічки.

Крок 8. Насолоджуйтеся шикарним частуванням. Приємного чаювання!

Печиво з гарбуза в духовці

Печиво з гарбуза в духовці виглядає приголомшливо. Якщо ви не любите гарбузи і не знаєте, куди її застосувати, вихід знайшовся. В яскравій випічці ви абсолютно не відчуєте смаку гарбуза. Овоч віддасть свій колір і не більше того. До того ж прянощі додадуть неймовірний аромат. Так що ніхто і не зрозуміє, що до складу солодощів входить гарбуз.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 100 мл
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 250-300 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Імбир мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Кориця – ½ ч. л.
  • Мускатний горіх – 1-2 щіпки.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для пісних солодощів. Цукор регулюйте за смаком або замініть іншим підсолоджувачем. Можна скористатися медом, сиропом або замінником цукру. Деякі надають солодкість сухофруктами. Тут все залежить тільки від власних уподобань.

Крок 2. З гарбуза зчистите шкірку і дістаньте насіння, нарубаєте квадратиком і відваріть в підсоленій воді до м’якості.

Крок 3. Зварений гарбуз звільніть від рідини, процідивши через сито. Перекладіть в миску, додати масло і цукор. Пробийте масу до однорідності електроприладом.

Крок 4. Введіть соду, погасивши оцтом. Змішайте борошно з порошком імбиру, кориці і мускатного горіха. Частинами введіть до рідких складових. Кількість прянощів при бажанні допускається зменшити.

Крок 5. Вимісіть тісто вручну або, використовуючи насадку «Весло» для міксера.

Крок 6. Деко вистелити якісної силіконізованим папером. З тіста скачайте колобочкі і розкладіть так, щоб між заготівками залишалося відстань. В прогріту духову піч при 180 градусах помістіть заготовки. Щоб печиво повністю пропеклося, достатньо 15-20 хвилин.

Крок 7. Испекшееся печиво охолодіть. Ніжне ласощі посипте цукровою пудрою. Гарбузове печиво асоціюється з осінню, адже саме в цей час року сезонний овоч можна знайти, де завгодно. Запрошуйте рідних на дегустацію ароматною корисної випічки. Приємного насолоди!

Печиво з вівсяних пластівців з бананом

Печиво з вівсяних пластівців з бананом максимально корисне. Пісне частування підійде не тільки для тих, хто дотримується посту, але і для тих, хто береже свою фігуру, скорочуючи споживання цукру. Кількість цукру при бажанні замінюють іншим підсолоджувачем або не кладуть зовсім. Сухофрукти і банани дають натуральну солодкість.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Вода – 100 мл
  • Банани – 1-2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Горіхи – 50 гр.
  • Сухофрукти – 100 гр.
  • Пластівці вівсяні – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Сухофрукти промийте і просушіть, поріжте кубиками. Волоські ядра нарубайте не занадто дрібно. Банани очистіть і поріжте кружечками. У мисці з’єднайте фрукти, горіхи, сухофрукти, цукор і вівсяні пластівці. Рекомендую брати пластівці довгого варіння.

Крок 2. Масу пробийте електричним приладом і влийте воду. Змішати до однорідності. Деко вистелити силіконізованим папером. З тіста скачайте колобочкі і розкладіть, щоб між заготівками залишалося відстань. Прbплюсніть печиво.

Крок 3. В прогріту духову піч при 180 градусах помістіть заготовки. Щоб печиво повністю пропеклося, досить 25-30 хвилин.

Крок 4. Гаряче печиво охолодіть.

Крок 5. Запрошуйте рідних на дегустацію ароматною корисної випічки. Приємного насолоди!

Пісне кокосове печиво

Пісне кокосове печиво своїм неперевершеним ароматом зведе з розуму. Шикарна випічка виглядає чудово і стане незвичайним частуванням в пост. Розсипчаста солодкість прикрасить дружнє чаювання і вразить гостей з першої печенюшки. Ласощі полюбиться дорослим, і дітям.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вода – 75 мл
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Крохмаль – 90 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Стружка кокосова – 65 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднайте борошно з розпушувачем, сіллю і крохмалем. Рекомендую брати кукурудзяний.

Крок 2. У миску насипте цукор і кокосову стружку. Кількість цукру регулюйте за смаком. Об’єднайте інгредієнти.

Крок 3. З’єднайте масло з водою. Вилийте до сухих компонентів. Вимісіть тісто вручну або, використовуючи насадку «Весло» для міксера.

Крок 4. Припылив борошном стіл, качалкою сформуйте пласт. Вирубками для печива виріжте фігурки. На простеленный пекарської папером деко розкладіть фігурки так, щоб заготовки не торкалися один одного.

Крок 5. В прогріту духову піч при 180 градусах помістіть заготовки. Щоб печиво повністю пропеклося, достатньо 10-12 хвилин. Гаряче печиво охолодіть. Запрошуйте друзів на дегустацію запашної випічки. Насолоджуйтеся шикарними солодощами. Приємного чаювання!

Пісне шоколадне печиво

Пісне шоколадне печиво підкорить всіх любителів шоколаду і ласунів. Шикарні солодощі займуть мінімум часу на своє виконання. Якщо у вас є обмежений бюджет і мало вільного часу, а гості на порозі, пропоную здивувати їх бездоганним ласощами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна газована – 50 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Ванілін – 1 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Шоколад – 80 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Об’єднайте масло з мінералкою. Додайте ванілін. Змішайте борошно з какао-порошком. Частинами введіть до рідких складових.

Крок 2. Вимісіть тісто вручну або, використовуючи насадку «Весло» для міксера. Якщо є час, залиште відпочивати на півгодини на холоді. Якщо ні – приступайте до наступного кроку.

Крок 3. Припылив борошном стіл, качалкою сформуйте пласт. Розріжте на 8 частин.

Крок 4. По краю кожної частини помістіть шоколадну часточку. Кінці загорніть до центру і закрутіть рулетом, як показано на фото. Вийде щось типу круасана.

Крок 5. На простеленный пекарської папером або фольгою деко розкладіть заготовки так, щоб вони не торкалися один одного. В прогріту духову піч при 180 градусах помістіть заготовки. Щоб печиво повністю пропеклося, достатньо 20 хвилин.

Крок 6. Ароматне печиво охолодіть. Запрошуйте друзів на дегустацію чудовою випічки. Насолоджуйтеся божественним частуванням. Приємного чаювання!

Пісне печиво з варенням в духовці

Пісне печиво з варенням в духовці – розкішне частування для ласунів. Варення в якості ласощів люблять не всі, а от у складі печива це ідеальний варіант. Кожен разів можна додавати інше варення, відповідно, і смак солодощів буде щоразу різними.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Варення малинове – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Ванільний цукор – ½ пакетика.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Об’єднайте масло з варенням.

Крок 2. Додайте сіль, звичайний і ванільний цукор.

Крок 3. Змішайте борошно з розпушувачем і какао-порошком. Малинове варення в поєднанні з какао володіє неперевершеним смаком і чудовим ароматом.

Крок 4. Частинами введіть до рідких складових. Вимісіть тісто вручну або, використовуючи насадку «Весло» для міксера. Якщо є час, залиште відпочивати на півгодини на холоді. Якщо ні – приступайте до наступного кроку.

Крок 5. Деко вистелити якісної силіконізованим папером. З тіста скачайте колобочкі і розкладіть, щоб між заготівками залишалося відстань.

Крок 6. Прbплюсніть заготовки.

Крок 7. В прогріту духову піч при 180 градусах помістіть заготовки. Щоб печиво повністю пропеклося, достатньо 10-12 хвилин. Не передержите вироби, текстура повинна залишатися м’якою. При охолодженні печиво стає твердіше.

Крок 8. Испекшееся печиво охолодіть.

Крок 9. Запрошуйте рідних на дегустацію шикарних солодощів. Ароматне печиво виглядає чудово і чудово підійде для скромного презенту, якщо ви зібралися в гості. Приємного насолоди!