Пісний торт на основі апельсинового соку
Рецепт торта на всі випадки життя: для звичайного дня і в пост. Багатьом припаде до смаку його свіжий апельсиновий смак і аромат. Крем для торта можна підібрати по своєму смаку.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Сік апельсиновий – 200 мл
- Апельсин – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 290 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор – 200 гр.
- Оцет винний – 40 мл
- Есенція ванільна – 1 ч. л.
- Сода – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Борошно просійте, додайте щіпку солі, перемішайте.
2. Апельсин вимити, висушити і на дрібній тертці натріть цедру. Для торта знадобиться 3 столові ложки цедри.
3. У миску влийте апельсиновий сік, всипте цукор і перемішайте. Потім додати апельсинову цедру, ванільну есенцію, рослинне масло і винний оцет, добре перемішайте.
4. Змішайте сухі і рідкі інгредієнти, збийте їх на низькій швидкості міксера до однорідної маси.
5. В 3 столових ложках апельсинового соку розведіть соду і влийте цю суміш в тісто, перемішайте швидкими рухами. Після цього тісто посвітлішає і трохи збільшиться в об’ємі.
6. Форму для випічки змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Випікайте торт в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Потім вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте торту постояти 5 хвилин.
7. Після цього вийміть торт з форми, покладіть на решітку і повністю остудіть.
8. Бісквіт розрізати на дві частини, змастіть кремом і прикрасити по своєму смаку.
Приємного апетиту!