Пісні торти – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Пісний торт на основі апельсинового соку

Рецепт торта на всі випадки життя: для звичайного дня і в пост. Багатьом припаде до смаку його свіжий апельсиновий смак і аромат. Крем для торта можна підібрати по своєму смаку.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Сік апельсиновий – 200 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 290 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет винний – 40 мл
  • Есенція ванільна – 1 ч. л.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Борошно просійте, додайте щіпку солі, перемішайте.

2. Апельсин вимити, висушити і на дрібній тертці натріть цедру. Для торта знадобиться 3 столові ложки цедри.

3. У миску влийте апельсиновий сік, всипте цукор і перемішайте. Потім додати апельсинову цедру, ванільну есенцію, рослинне масло і винний оцет, добре перемішайте.

4. Змішайте сухі і рідкі інгредієнти, збийте їх на низькій швидкості міксера до однорідної маси.

5. В 3 столових ложках апельсинового соку розведіть соду і влийте цю суміш в тісто, перемішайте швидкими рухами. Після цього тісто посвітлішає і трохи збільшиться в об’ємі.

6. Форму для випічки змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Випікайте торт в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Потім вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте торту постояти 5 хвилин.

7. Після цього вийміть торт з форми, покладіть на решітку і повністю остудіть.

8. Бісквіт розрізати на дві частини, змастіть кремом і прикрасити по своєму смаку.

Приємного апетиту!