Покроковий рецепт приготування пісного торта «Наполеон»
З цим чудовим десертом вам навіть сподобається постити і сидіти на дієті. У цьому торті немає яєць і молока, але на смак він може посперечатися до традиційних «Наполеоном» і також добре прикрасить собою святковий стіл.
Час готування: 9 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Вода мінеральна – 200 мл
- Масло рослинне – 200 мл
- Борошно – 3-3,5 ст.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Для крему:
- Сік апельсиновий – 1 л
- Крупа манна – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Мигдаль – 50 гр.
Процес приготування:
1. В чашу кухонного комбайна влийте рослинне масло і мінеральну воду, всипте борошно і сіль.
2. За допомогою кухонного комбайна замісіть тісто.
3. Тісто поділіть на 10 рівних шматків і помістіть в холодильник на півгодини.
4. Потім прямо на пекарської папері розкачати тонкі коржі.
5. Відразу обріжте коржі по одній формі. На тесті зробіть проколи вилкою.
6. Випікайте коржі при 180-200 градусах за 5-7 хвилин.
7. У каструлю всипте цукор і подрібнені горіхи. Влийте сік.
8. Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім поступово всипте манну крупу, перемішайте.
9. Зніміть каструлю з вогню, охолодіть крем і збийте його блендером.
10. Коржі промажте кремом і складіть їх один на одного. Один корж подрібніть в крихту і посипати нею торт.
11. Торт поставте в холодильник для просочення на 6-8 годин. Пісний «Наполеон» виходить м’яким і досить соковитим.
Приємного апетиту!