Пісний торт «Прага»
Торт «Прага» – це класика радянської кухні, яка з роками не втрачає свою актуальність. Це смачний шоколадний торт для буднів і свят. Багато люблять його не тільки за смак, але і за простоту приготування.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для бісквіта:
- Борошно – 240 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Какао – 50 гр.
- Насіння льону – 2 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для крему:
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 300 мл
- Крупа манна – 40 гр.
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Для глазурі:
- Масло рослинне – 30 мл
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
1. Змішайте просіяне борошно, какао, соду, сіль і цукор. Насіння льону залийте 40-70 мл окропу і залиште на годину, після чого подрібніть їх блендером.
2. До сухих інгредієнтів додайте рослинне масло, воду, що залишилася і подрібнене насіння льону, замісіть однорідне тісто.
3. Тісто викладіть у форму і запікайте при 180 градусах 45-60 хвилин. Бісквіт повністю остудіть і розріжте на два коржі.
4. Зваріть крем. У каструлю налийте воду, доведіть його до кипіння, потім тонкою цівкою всипте манну крупу і варіть до загустіння. В кінці додайте цукор, перемішайте. Зніміть каструлю з вогню, в гарячу манку викладіть шоколад і розмішуйте крем до його повного розчинення. При бажанні можна збити крем блендером.
5. Промажте коржі кремом, складіть їх один на одного.
6. Приготуйте глазур. На водяній бані розтопити плитку шоколаду, додайте рослинне масло, перемішайте. Глазур’ю полийте торт і відправте його в холодильник на 7-10 годин для просочення.
Приємного апетиту!