Як приготувати смачний пісний суп харчо?
В каструлі відварюється картопля з рисом. Далі туди відправляється зажарка з цибулі, моркви, томатної пасти, води, солі, перцю і сухий аджики. Потім додається в суп зелень, часник, після чого він розливається по тарілках і подається до столу на обід.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Картопля – 500 гр.
- Рис – 0.5 склянки
- Зелень свіжа – 1 пучок.
- Часник – 3 зубчики.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Приправа Аджика – 1 ст. л.
- Вода питна – 3 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В підходящу каструлю наливаємо воду і ставимо її на вогонь закипати. В цей час очищаємо картоплю й нарізаємо його середніми кубиками. Рис ретельно промиваємо під проточною водою. Далі відправляємо все в киплячу воду.
Крок 2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Морква також очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі до м’якості.
Крок 3. Тепер додаємо до них томатну пасту, трохи води і перемішуємо. Потім додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і столову ложку сухої аджики.
Крок 4. Готову зажарку знімаємо з вогню і відправляємо її в каструлю з рисом і картоплею. Все перемішуємо.
Крок 5. Зелень добре промиваємо, подрібнюємо ножем і додаємо в суп після того, як приготуються картопля з рисом. Слідом додаємо подрібнений часник, пробуємо на сіль і вимикаємо вогонь.
Крок 6. Готовий пісний суп харчо розливаємо по тарілках і подаємо до столу в якості обіду. Приємного апетиту!