Пісний крем-суп з цвітної капусти
На рослинному маслі обсмажується борошно. Далі туди заливається вода, до неї додається нарізаний ріпчаста цибулю, цвітна капуста і все вариться 20 хвилин під кришкою. Потім до супу додаються приправи, він пробивається блендером, розливається по тарілках і подається до столу.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Капуста цвітна – 500-700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Вода питна – 1-1,5 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка мелена – 1 щіпка.
- Перець запашний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. З головки капусти знімаємо листя, видаляємо качан, розбираємо на суцвіття, перекладаємо на друшляк і ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Далі обсушуємо суцвіття на паперовому рушнику і розрізаємо їх на 2-3 частини. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.
Крок 2. У глибокій алюмінієвій каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло, відправляємо туди дві ложки борошна, яку перед цим просіваємо, і обсмажуємо протягом двох хвилин, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, поки вона не стане золотистого кольору.
Крок 3. Далі вливаємо в каструлю необхідну кількість води і додаємо туди подрібнену ріпчасту цибулю.
Крок 4. Слідом додаємо нарізану цвітну капусту, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до середнього, прикриваємо каструлю кришкою і варимо протягом 20 хвилин до м’якості овочів.
Крок 5. За пару хвилин до готовності додаємо в суп мелену паприку, чорний мелений перець і сіль. Далі вимикаємо вогонь, переставляємо каструлю на обробну дошку і подрібнюємо вміст до стану однорідного пюре за допомогою заглибного блендера. При необхідності додаємо спецій, потім накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 7-10 хвилин.
Крок 6. Готовий суп розливаємо по тарілках, посипаємо його дрібкою меленого запашного перцю, поливаємо половиною столової ложки рослинної олії і подаємо до столу. Приємного апетиту!