Пісочний пиріг – 10 простих рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Пиріг із пісочного тіста з вишнею

Пиріг із пісочного тіста з вишнею – це смачний та апетитний домашній десерт для вашого чаювання чи святкового столу. Приготувати такі ласощі зможе кожен. Використовуйте для цього наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 230 гр.
  • Маргарін – 200 гр.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Вода – 70 мл.

Для начинки:

  • Вишні – 1 кг.
  • Цукор – 2 ст.
  • Крохмаль – 35 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо начинку. Викладаємо в миску промиту вишню та посипаємо її цукром. Залишаємо на 2 години для виділення соку.

Крок 2. Після посуду з вмістом ставимо на вогонь, кип’ятимо 2 хвилини і повністю охолонути.

Крок 3. Зливаємо вишневий сік. Він нам не стане в нагоді для начинки. 70 мл соку залишаємо.

Крок 4. У відокремленому соку вимішуємо крохмаль.

Крок 5. Суміш із крохмалю переливаємо до ягод і перемішуємо.

Крок 6. Тепер приготуємо тісто. Змішуємо борошно з цукром, сіллю, ваніліном та тертим маргарином.

Крок 7. Перетираємо вміст руками до стану дрібної крихти.

Крок 8. У заготовці робимо заглиблення та вливаємо сюди холодну воду.

Крок 9. Швидко замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 10. Одну третину тіста відокремлюємо і кладемо в холодильник. Решту розкочуємо в тонкий пласт.

Крок 11. Тонке тісто викладаємо у форму з бортиками.

Крок 12. Викладаємо на основу вишневу начинку пирога.

Крок 13. Охолоджене тісто дістаємо з холодильника, тонко розкочуємо його та обробляємо смужками.

Крок 14. Зі смужок формуємо акуратні грати.

Крок 15. Закриваємо вишневу начинку ґратами тіста.

Крок 16. Все зайве тісто зрізаємо по краю пирога. З обрізків формуємо обережний обідок.

Крок 17. Відправляємо заготовку в розігріту духовку до 200° на 40 хвилин.

Крок 18. Пиріг із пісочного тіста з вишнею готовий. Частуйтесь!