Пиріг із пісочного тіста з вишнею
Пиріг із пісочного тіста з вишнею – це смачний та апетитний домашній десерт для вашого чаювання чи святкового столу. Приготувати такі ласощі зможе кожен. Використовуйте для цього наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 230 гр.
- Маргарін – 200 гр.
- Цукор – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Вода – 70 мл.
Для начинки:
- Вишні – 1 кг.
- Цукор – 2 ст.
- Крохмаль – 35 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо начинку. Викладаємо в миску промиту вишню та посипаємо її цукром. Залишаємо на 2 години для виділення соку.
Крок 2. Після посуду з вмістом ставимо на вогонь, кип’ятимо 2 хвилини і повністю охолонути.
Крок 3. Зливаємо вишневий сік. Він нам не стане в нагоді для начинки. 70 мл соку залишаємо.
Крок 4. У відокремленому соку вимішуємо крохмаль.
Крок 5. Суміш із крохмалю переливаємо до ягод і перемішуємо.
Крок 6. Тепер приготуємо тісто. Змішуємо борошно з цукром, сіллю, ваніліном та тертим маргарином.
Крок 7. Перетираємо вміст руками до стану дрібної крихти.
Крок 8. У заготовці робимо заглиблення та вливаємо сюди холодну воду.
Крок 9. Швидко замішуємо м’яке однорідне тісто.
Крок 10. Одну третину тіста відокремлюємо і кладемо в холодильник. Решту розкочуємо в тонкий пласт.
Крок 11. Тонке тісто викладаємо у форму з бортиками.
Крок 12. Викладаємо на основу вишневу начинку пирога.
Крок 13. Охолоджене тісто дістаємо з холодильника, тонко розкочуємо його та обробляємо смужками.
Крок 14. Зі смужок формуємо акуратні грати.
Крок 15. Закриваємо вишневу начинку ґратами тіста.
Крок 16. Все зайве тісто зрізаємо по краю пирога. З обрізків формуємо обережний обідок.
Крок 17. Відправляємо заготовку в розігріту духовку до 200° на 40 хвилин.
Крок 18. Пиріг із пісочного тіста з вишнею готовий. Частуйтесь!