Пісочний пиріг – 12 рецептів в духовці з покроковими фото

Відкритий пиріг з пісочного тіста з ягодами

Ароматна, кисло-солодкий, ніжний пісочний пиріг з ягодами готується просто і швидко. Варіант для тих, хто любить солодке, але не хоче витрачати багато часу на приготування. Ягоди можна взяти будь-які, які є під рукою.

Час готування: 80

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4-5

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Крохмаль – 1-2 ч. л.
  • цукрова Пудра – 2 ст. л.
  • будь-які Ягоди (малина, чорниця, смородина, полуниця і т. д.) – 1 кг
  • Процес приготування:

Крок 1. Масло наріжте кубиками, змішайте його з борошном і цукром до утворення дрібної крихти. Потім окремо змішайте жовток і воду, отриману масу додайте до крихті ще раз добре перемішайте. Тісто повинне вийти м’яким і однорідним, зберіть його в кулю і приберіть в холодильник на півгодини.

Крок 2. Форму застелити пергаментом. Тісто розділіть на дві частини, більшу частину розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики.

Крок 3. Тісто має звисати на 2-3 сантиметри з країв форми, зріжте зайве тісто, наколіть тісто виделкою і приберіть форму в холодильник на 15-20 хвилин.

Крок 4. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.

Крок 5. Меншу частину тіста розкачати, наріжте її тонкими смужками. Вони будуть служити прикрасою пирога. По краю тесту розкладіть смужки у формі кіски.

Крок 6. Нижній шар тіста просыпьте крохмалем і цукровою пудрою, щоб при запіканні вони вбирали в себе ягідний сік. Потім викладіть ягоди, зверху сіточкою розкладіть смужки тіста. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Перед подачею посипте гарячий пісочний пиріг з ягодами, цукровою пудрою.