Відкритий пиріг з пісочного тіста з ягодами
Ароматна, кисло-солодкий, ніжний пісочний пиріг з ягодами готується просто і швидко. Варіант для тих, хто любить солодке, але не хоче витрачати багато часу на приготування. Ягоди можна взяти будь-які, які є під рукою.
Час готування: 80
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4-5
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Ванілін – за смаком.
- Крохмаль – 1-2 ч. л.
- цукрова Пудра – 2 ст. л.
- будь-які Ягоди (малина, чорниця, смородина, полуниця і т. д.) – 1 кг
- Процес приготування:
Крок 1. Масло наріжте кубиками, змішайте його з борошном і цукром до утворення дрібної крихти. Потім окремо змішайте жовток і воду, отриману масу додайте до крихті ще раз добре перемішайте. Тісто повинне вийти м’яким і однорідним, зберіть його в кулю і приберіть в холодильник на півгодини.
Крок 2. Форму застелити пергаментом. Тісто розділіть на дві частини, більшу частину розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики.
Крок 3. Тісто має звисати на 2-3 сантиметри з країв форми, зріжте зайве тісто, наколіть тісто виделкою і приберіть форму в холодильник на 15-20 хвилин.
Крок 4. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.
Крок 5. Меншу частину тіста розкачати, наріжте її тонкими смужками. Вони будуть служити прикрасою пирога. По краю тесту розкладіть смужки у формі кіски.
Крок 6. Нижній шар тіста просыпьте крохмалем і цукровою пудрою, щоб при запіканні вони вбирали в себе ягідний сік. Потім викладіть ягоди, зверху сіточкою розкладіть смужки тіста. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Перед подачею посипте гарячий пісочний пиріг з ягодами, цукровою пудрою.