Пісочний пиріг з варенням і крихтою зверху
Тертий пиріг або торт з крихтою і начинкою з варення готується дуже просто, багато хто пам’ятає його з дитинства. Якщо нарізати його невеликими квадратиками, то можна подавати його як печиво.
Час готування: 60
Час приготування: 30 хв
Порцій – 8
Склад:
- Маргарин – 180 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Ванілін – 1 пакетик.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Борошно – 3 склянки
- Повидло яблучне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте яйця, цукор і ванілін.
Крок 2. Потім додати розм’якшений маргарин і розпушувач для тіста, добре перемішайте.
Крок 3. Далі всипте просіяне борошно і замісіть еластичне тісто.
Крок 4. Готове тісто розділіть на 2 шматки, один більше іншого в три рази. Загорнути тісто у харчову плівку і приберіть в морозилку на півгодини.
Крок 5. Деко застеліть пергаментом. Більшу частину тіста розкачайте і викладіть на деко, наколіть його виделкою.
Крок 6. На тісто викладіть яблучне повидло, кількість беріть на око.
Крок 7. Другу частину тіста натріть на крупній тертці поверх повидла.
Крок 8. Випікайте пиріг у духовці при 160 градусах 20-25 хвилин. Пиріг остудіть, наріжте на порції і подавайте до чаю.