Піца з кабачків з грибами в духовці
Піца з кабачків з грибами в духовці буде у вас відмінним малокалорійним стравою, а грибна начинка зробить його смачним і ситним. Грибами часто доповнюють інші начинки кабачкової піци, а в цьому рецепті беремо тільки заморожені лісові гриби і сир. Спочатку випікається основа піци, потім на неї викладаються сир і обсмажені з цибулею гриби.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Кабачки молоді – 3 шт.
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля – ½ шт.
- Яйце дрібне – 5 шт.
- Борошно – 120 гр.
- Твердий сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження грибів.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуємо всі інгредієнти для піци. Гриби заздалегідь розморожуємо або відварюємо. Промиваємо кабачки і очищаємо цибулю.
Крок 2. У кабачків овочечисткою знімаємо шкірку.
Крок 3. Подрібнюємо кабачки на крупній тертці відразу в посуд для замішування тіста.
Крок 4. До кабачкової маси додаємо дрібно нарізану будь-яку зелень.
Крок 5. Потім розбиваємо п’ять невеликих або три великих яйця. По своєму смаку насипаємо до кабачків сіль з будь-якими приправами (сухий часник, хмелі-сунелі та ін).
Крок 6. Потім насипаємо через сито борошно пшеничне.
Крок 7. Ложкою замішуємо тісто до однорідного стану. Якщо кабачки дуже соковиті, борошна можна додати більше.
Крок 8. Застеляємо папером деко і змащуємо олією.
Крок 9. Духовку включаємо на 180 градусів. На деко рівним тонким шаром викладаємо кабачкове тісто і ставимо в духовку на 15-20 хвилин, щоб воно зарум’янилося.
Крок 10. На сковорідці обсмажуємо гриби з дрібно нарізаною цибулею і посипаємо їх сіллю.
Крок 11. Виймаємо з духовки запечений кабачковий корж.
Крок 12. Рівномірно посипаємо його натертим на крупній тертці сиром.
Крок 13. Потім рівним шаром викладаємо обсмажені з цибулею гриби, але можна укласти спочатку гриби, а зверху сир.
Крок 14. Ставимо піцу з кабачків з грибами в духовку і продовжуємо запікання ще 5-7 хвилин, щоб сир розплавився. Потім приготовлену піцу порційно нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!