Пліскавиця – 5 рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Плюсковиця з сиром і беконом

Плескавиця з сиром і беконом – поширена по всьому світу сербська страва. Такий варіант цієї великої котлети ще називають гурманським. Сир та бекон додадуть м’ясному фаршу ще більше соковитості та зроблять смак яскравим та насиченим. Особливо смачно подавати гурманську плескавицю з печеною картоплею.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш зі свинини та яловичини – 1 кг.
  • Сир копчений – 50 грн.
  • Сир твердих сортів – 50 грн.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Перець гострий стручковий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка – 2 ч.л.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Бекон копчений – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений лук і часник, стручки перцю чилі та бекон дуже дрібно наріжте. Також підготуйте решту інгредієнтів.

Крок 2. Обидва види сиру натріть на тертці.

Крок 3. Змішайте в об’ємній мисці, фарш, бекон, цибулю, часник, перець, сир. Отриману масу посоліть та приправте спеціями. Затягніть миску з фаршем харчовою плівкою і заберіть у холодильник на кілька годин.

Крок 4. Після цього сформуйте з фаршу плоскі коржики завтовшки по 1 сантиметру.

Крок 5. Смажіть плескачку на розігрітій сковороді з олією по 5-7 хвилин з кожного боку.

Крок 6. Плескавицю з беконом і сиром з підсмаженою скоринкою подавайте в гарячому вигляді з гарніром з овочів та картоплі. Смачного!