Як приготувати плов з куркою в мультиварці Поларіс
Хочу запропонувати чудовий варіант смачного і досить смачного плову з куркою, приготованого в мультиварці. Якщо у вас є в наявності кухонні помічниця, обов’язково скористайтеся цим рецептом і приготуйте. Блюдо виходить неймовірно ароматним за рахунок використання спеціальних приправ.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
Курка – 1,5 кг
Рис довгозерний – 1 кг
Морква – 500 гр.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Масло рослинне – 100 мл
Перець гострий сухий – 2 шт.
Сіль – за смаком
мелена Зіра – 1 ст. л.
Насіння коріандру – 1 ч. л.
Барбарис сухий – 1 ст. л.
Курага – 150 гр.
Вода питна – 600 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову з куркою в мультиварці.
2. Курку добре вимийте в холодній воді, обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте тонкими півкільцями. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.
3. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізану курку і подрібнену ріпчасту цибулю. Добре посоліть. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 20 хвилин.
4. Приблизно через 10 хвилин покладіть в чашу приладу морква, сухий барбарис, мелену зіру, гострий сухий перець, насіння коріандру і попередньо вимиту курагу. Періодично помішуючи, готуйте 10 хвилин.
5. Необхідну кількість рису ретельно промийте в холодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його силіконової лопаткою. Залийте необхідною кількістю гарячої води. Закрийте кришку мультиварки. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин.
6. Після звукового сигналу вимкніть прилад, акуратно відкрийте кришку мультиварки. Плов акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!