Полента з грибами
Полента з грибами, приготована в духовій шафі – це шалено смачне блюдо, яке заповнить своїм ароматом все ваше житло ще в процесі теплової обробки. Для насиченості смаку будуть використовуватися наступні компоненти: трюфельне масло, шніт-цибуля, а також розмарин і часник.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 7-10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Полента швидкого приготування – 1 склянка
- Бульйон овочевий – 4,5 ст.
- Пармезан тертий – 6 ст. л.
- Масло вершкове – 4 ст. л.
- Розмарин – 1-1,5 гілочки.
- цибуля-різанець – 1 жменя.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Гриби – 350 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Естрагон – 1 ст. л.
- Чебрець свіжий – 1 ст. л.
- трюфельне Масло – 1 ст. л.
- Сир – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Овочевий бульйон виливаємо в ківш і доводимо до кипіння, у вируючу рідина не поспішаючи всипаємо поленту і, активно працюючи віночком або лопаткою, готуємо протягом 3 хвилин.
Крок 2. У кашу додаємо сіль, мелений перець, нарізаний цибулю, пармезан, вершкове масло і половину норми розмарину.
Крок 3. Не гаючи часу, обсмажуємо четвертинки грибів на розігрітому оливковому маслі до рум’яного кольору. Приправляємо трюфельним маслом, залишками розмарину, сіллю і часником, пропущеним через прес.
Крок 4. За допомогою терки подрібнюємо сир.
Крок 5. Поленту перекладаємо у форму для запікання.
Крок 6. Розподіляємо печериці.
Крок 7. Присипаємо страву тертим сиром і переміщаємо заготовку в духову шафу, прогрітий до 200 градусів, на 7-10 хвилин.
Крок 8. До столу подаємо негайно, посипавши листочками чебрецю і естрагону. Приємного апетиту!