Полента – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Полента з грибами

Полента з грибами, приготована в духовій шафі – це шалено смачне блюдо, яке заповнить своїм ароматом все ваше житло ще в процесі теплової обробки. Для насиченості смаку будуть використовуватися наступні компоненти: трюфельне масло, шніт-цибуля, а також розмарин і часник.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Полента швидкого приготування – 1 склянка
  • Бульйон овочевий – 4,5 ст.
  • Пармезан тертий – 6 ст. л.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Розмарин – 1-1,5 гілочки.
  • цибуля-різанець – 1 жменя.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Гриби – 350 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Естрагон – 1 ст. л.
  • Чебрець свіжий – 1 ст. л.
  • трюфельне Масло – 1 ст. л.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Овочевий бульйон виливаємо в ківш і доводимо до кипіння, у вируючу рідина не поспішаючи всипаємо поленту і, активно працюючи віночком або лопаткою, готуємо протягом 3 хвилин.

Крок 2. У кашу додаємо сіль, мелений перець, нарізаний цибулю, пармезан, вершкове масло і половину норми розмарину.

Крок 3. Не гаючи часу, обсмажуємо четвертинки грибів на розігрітому оливковому маслі до рум’яного кольору. Приправляємо трюфельним маслом, залишками розмарину, сіллю і часником, пропущеним через прес.

Крок 4. За допомогою терки подрібнюємо сир.

Крок 5. Поленту перекладаємо у форму для запікання.

Крок 6. Розподіляємо печериці.

Крок 7. Присипаємо страву тертим сиром і переміщаємо заготовку в духову шафу, прогрітий до 200 градусів, на 7-10 хвилин.

Крок 8. До столу подаємо негайно, посипавши листочками чебрецю і естрагону. Приємного апетиту!