Помідори з аспірином на зиму

Помідори з аспірином у 1-літрових банках холодним способом

Таблетки аспірину успішно протистоять бактерій, завдяки чому закачування не псуються і можуть зберігатися довгий час. Також засіб дозволяє овочів ставати хрусткими і зберігати всі свої корисні властивості.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Вода – 0.7 л.
  • Аспірин – 2 шт.
  • Цукор – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. В процесі заготівлі томатів необхідно ретельно підбирати плоди: вони повинні бути не дуже великими, стиглими, але в той же самий час досить щільними, м’ясистими, без будь-яких видимих ушкоджень і гнилі. Коли помідори будуть відібрані, їх слід ретельно промити водою.

Крок 2. Тепер займемося підготовкою інших інгредієнтів: вимиваємо перець та кріп, очищаємо пару зубчиків часнику. Заливаємо в каструлю або електрочайник холодну воду, доводимо до кипіння і повністю охолодити.

Крок 3. Підбираємо потрібну банку і кришку для закачування томатів. Покриваємо тару невеликою кількістю харчової соди, а потім вимиваємо від порошку і стерилізуємо. Банку відправляємо в духовку, а кришку кип’ятимо близько 3 хвилин.

Крок 4. Кладемо в ємність усі інгредієнти: помідори, крупно нарізаний перець, часник, кріп, лавровий лист і чорний перець горошком.

Крок 5. Посипаємо продукти сіллю і цукром, додаємо аспірин і заливаємо охолодженою кип’яченою водою. Закатуємо банку кришкою і крутимо в руках, щоб цукор і сіль рівномірно розподілилися.

Приємного апетиту!