Простий і смачний рецепт пончиків на кефірі без яєць
Пропонуємо вам рецепт пишних пончиків без яєць, які не опаде після приготування і будуть не менш смачними і пишними. Для повноти аромату і смаку в даному рецепті краще використовувати посипання з цукрової пудри.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Кількість порцій – 18-20.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Кефір – 400 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. Кефір для замішування тіста варто заздалегідь дістати з холодильника і зігріти до кімнатної температури. Вливаємо його в глибоку ємність, додаємо цукор і сіль, а потім ретельно перемішуємо інгредієнти.
2. Пропускаємо 500 грамів борошна через сито. Краще використовувати продукт найвищого ґатунку, щоб пампушки вийшли смачними. Додаємо до кефіру з цукром і сіллю соду. Починаємо замішувати тісто, підсипаючи борошно невеликими порціями.
3. Вливаємо в масу рослинне масло. Також змащуємо невеликою його кількістю руки. Вимішуємо тісто близько 5-7 хвилин до потрібного стану. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин. За цей час воно збільшиться в розмірі.
4. Від готового тіста відщипуємо невеликі шматочки і формуємо з них кульки. У сотейник або каструлю вливаємо олію. Після того, як олія нагріється до потрібної температури, опускаємо в ємність кульки і обсмажуємо до золотистого кольору, перевертаючи їх лопаткою.
5. Готові пончики викладаємо з киплячої олії шумівкою. Кладемо їх на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Переміщаємо остиглі пончики на блюдо і посипаємо їх цукровою пудрою. Обов’язково чекаємо остигання пончиків, інакше цукрова пудра розтане і не буде помітна.
Приємного апетиту!