Посикунчики – це традиційна страва російської кухні, що представляє собою невеликі смажені пиріжки, які перевага начиняють перемеленим м’ясом зі спеціями. Однак існують рецепти, де в якості начинки підходять також такі овочі, як капуста або картоплю. Але незалежно від того компонента, який ви виберете, весь секрет цієї страви полягає в тонкому і румяном тесті, яке після теплової обробки стає неймовірно хрустким і апетитним.
Посикунчики з м’ясом
Посикунчики з м’ясом – це маленькі «чебуреки», які розлітаються з тарілок в мить ока, особливо якщо подати їх у теплому вигляді і доповнити соусом, приготованому на основі оцту і чорного меленого перцю. А для соковитості начинки додамо, трохи цибулі і часнику.
Інгредієнти на
36 шт.
- Для тіста:
- Борошно 300 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сметана 2 ст. л.
- Вода 50 мл
- Сіль 1 щіпка
- Для начинки:
- Фарш м’ясний 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Вода 50 мл
- Сіль ⅓ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Для соусу:
- Гірчиця 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Посикунчики дуже просто готуються в домашніх умовах. Починаємо з тіста: в глибокій ємності змішуємо куряче яйце, сметану і воду.
- Всипаємо борошно з сіллю.
- Спочатку перемішуємо компоненти виделкою.
- А потім замішуємо круте тісто руками, формуємо грудку і прибираємо на полицю холодильної камери
- Займемося начинкою: до фаршу додаємо рубаний лук, подрібнений часник, а також сіль і мелений чорний перець.
- Підливаємо воду і гарненько перемішуємо.
- Приготуємо соус: змішуємо всі необхідні інгредієнти в зазначених пропорціях і даємо час настоятися.
- Охолоджене тісто ділимо навпіл, одну частину скачуємо в «ковбаску» і нарізаємо шматочками шириною не більше півтора сантиметрів.
- Кожен сегмент перетворюємо в коржик, на одну з половинок кладемо начинку, накриваємо вільним краєм.
- Щільно скріплюємо і перекладаємо напівфабрикати на рівну поверхню, припудрену борошном.
- Обсмажуємо посикунчики на розігрітій олії з двох боків до утворення апетитною скоринки.
- Перед подачею промаківающімі паперовими серветками і переходимо до дегустації. Приємного апетиту!
Посикунчики на кефірі
Посикунчики на кефірі – це пиріжки на два укусу, які чудово підходять для швидкого перекусу, після якого ви ще довго не відчуєте почуття голоду. Головною «родзинкою» цієї страви є начинка, яка підкорить вас своєю соковитістю, бо в ній є один секрет!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 38 шт.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 400 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Огірки солоні – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
Додатково:
- Олія соняшникова – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожений фарш викладаємо в чашу, слідом додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Крок 2. Максимально дрібно нарізаємо солоні огірочки.
Крок 3. Огірки відправляємо до фаршу, солимо і інтенсивно перемішуємо.
Крок 4. Готуємо тісто: змішуємо сіль і борошно, додаємо кефір та яйця.
Крок 5. Замішуємо гладке і однорідне тісто.
Крок 6. Тісто ділимо на дві частини, кожну з яких розгортаємо в прямокутний пласт. Одну заготовку викладаємо на дошку, присипану борошном, робимо поглиблення, як на фото, і розподіляємо начинку.
Крок 7. Прикриваємо фарш з огірками другим прямокутником і скріплюємо (рекомендується використовувати спеціальну форму, розділяючи напівфабрикати за допомогою качалки).
Крок 8. Поділяємо пиріжки, по краю скріплення придавлюємо зубцями виделки.
Крок 9. Розжарюємо рослинне масло в сковороді або казані і обсмажуємо посикунчики з двох сторін, періодично перевертаючи для рівномірного приготування.
Крок 10. Гарячі посикунчики доповнюємо соусом і негайно подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Посикунчики на воді
Посикунчики на воді – це смачне і ситне блюдо, яке представляє собою невеликі рум’яні пиріжки з соковитою начинкою з м’ясного фаршу і бульйону. Головне завдання кулінара під час приготування, це гарненько запечатати начинку, щоб всі соки залишилися всередині.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Фарш – 500 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Вода – 100 мл + 150 мл
- Масло рослинне – для смаження.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілці з високими бортами об’єднуємо яйця, сметану, 100 мілілітрів води і трохи солі, порціями вводимо борошно і замішуємо податливе тісто. Збираємо в кулю.
Крок 2. Для начинки очищаємо і дрібно нарізаємо цибулину. Нарізку висипаємо до фаршу, приправляємо сіллю і перцем, вливаємо воду – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Тісто розрізаємо навпіл, кожен шматок перетворюємо в «ковбаску», ріжемо на шматочки.
Крок 4. Заготовки тіста розкачуємо в коржик, на половину якої поміщаємо трохи соковитою начинки.
Крок 5. Формуємо напівфабрикат, щільно защипнувши краю вологими пальцями.
Крок 6. Для більшої надійності звертаємо по типу «гребінця» (див. фото).
Крок 7. Готуємо посикунчики на розпеченому олії на помірному вогні з обох сторін.
Крок 8. Гарячі пиріжки перекладаємо на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Посикунчики з картоплею
Посикунчики з картоплею і курячою печінкою – це апетитні невеликі пиріжки з рум’яною скоринкою, соковитою і неймовірно смачною начинкою. Для приготування нам буде потрібно замісити пишне дріжджове тісто, а також відварити картоплю і розім’яти його в пюре, потім змішати з пасерованою цибулею і субпродуктами.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10-15.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 500-600 гр.
- Дріжджі сухі – 5 гр.
- Вода – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Для начинки:
- Картопля – 200 гр.
- Печінка куряча – 300 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Додатково:
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо тісто: у робочій ємності перемішуємо теплу воду з сухими дріжджами, борошном, сіллю і цукром – вимішуємо, додаємо рослинне масло і даємо час «відпочити». Паралельно в двох каструлях відварюємо до готовності очищену картоплю і печінка (субпродукт варимо протягом 15 хвилин після закипання).
Крок 2. Не гаючи часу, очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю пасеруємо до світло-коричневого відтінку і змішуємо з подрібненої печінкою і размятым в пюре картоплею. Не забуваємо посолити, поперчити і перемішати.
Крок 3. Від об’ємного тесту відокремлюємо невеликі шматочки і пальцями кожен розплющуємо в коржик, на один край викладаємо начинку, закриваємо щільно скріплюємо половинки.
Крок 4. Перекладаємо заготовки в сковорідку з гарячим рослинним маслом і підрум’янюємо з усіх боків на середньому вогні.
Крок 5. Теплі і апетитні посикунчики подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Посикунчики з капустою
Посикунчики з капустою – це смачне і просте у приготуванні страва, яка стане для вас ситним прийомом їжі або живильним перекусом, який, до речі, дуже зручно брати з собою, бо ці пиріжки залишаються соковитими всередині і хрусткими зовні навіть після остигання!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 7.
Склад:
Для начинки:
- Капуста невелика – 1 качан.
- Цибуля – 3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кмин – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для тіста:
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове (розм’якшене) – 50 гр.
- Сметана – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Качан капусти обполіскуємо під водою і шаткуємо дрібною соломкою.
Крок 2. Очищаємо інші овочі, цибулю нарізаємо довільно, а морквину подрібнюємо за допомогою бурачной терки.
Крок 3. Овочеву нарізку викладаємо в сковороду з рослинним маслом і приправляємо кмином, перцем і сіллю – перемішуємо і тушкуємо близько 15 хвилин.
Крок 4. Не гаючи часу, замішуємо податливе тісто, змішавши всі компоненти, зазначені у списку. Заготівлю поділяємо на невеликі сегменти, кожен з яких розкачуємо в круглий коржик.
Крок 5. На кожен пласт викладаємо частину остигнула начинку, накриваємо вільним краєм і максимально щільно скріплюємо краю. Переміщаємо пиріжки на сковорідку, де попередньо добряче розігріли рослинне масло, смажимо до утворення характерною скоринки.
Крок 6. Витираємо посикунчики паперовими рушниками, щоб позбутися від зайвого масла і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!