ПП салати – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

ПП салат «Цезар» з куркою

На даний момент існує безліч рецептів салату «Цезар», його готують з куркою, креветками і навіть з червоною рибою. Але сьогодні мова піде про дієтичному варіанті з ніжним м’ясом курки під йогуртово-гірчичною заправкою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Салат «Романо» – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Йогурт натуральний – 100 мл
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сухарики – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сир «Пармезан» –за смаком.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави прованські/італійські – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Філе ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру. Посипаємо курку травами, сіллю, перцем, натираємо подрібненим часником і скроплюємо краплею олії, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 2. М’ясо обсмажуємо на сухій сковороді (можна використовувати пергаментний папір) або запікаємо в духовій шафі до готовності. Після, охолоджуємо і нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 3. Промитий зелений салат рвемо руками на невеликі сегменти, попередньо видаливши серцевину листя.

Крок 4. Подрібнену зелень заправляємо соусом, для його приготування змішати гірчицю, йогурт і зовсім трохи солі. Викладаємо основу «Цезаря» на блюдо, прикрашаємо слайсами курки, сухарями (можна виключити) і пармезаном, подрібненим за допомогою терки або овочечистки.

Крок 5. Наполягаємо салат ще 5-7 хвилин і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!