ПП салат «Цезар» з куркою
На даний момент існує безліч рецептів салату «Цезар», його готують з куркою, креветками і навіть з червоною рибою. Але сьогодні мова піде про дієтичному варіанті з ніжним м’ясом курки під йогуртово-гірчичною заправкою.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Салат «Романо» – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- Йогурт натуральний – 100 мл
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сухарики – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сир «Пармезан» –за смаком.
- Сіль – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські/італійські – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Філе ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру. Посипаємо курку травами, сіллю, перцем, натираємо подрібненим часником і скроплюємо краплею олії, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Крок 2. М’ясо обсмажуємо на сухій сковороді (можна використовувати пергаментний папір) або запікаємо в духовій шафі до готовності. Після, охолоджуємо і нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 3. Промитий зелений салат рвемо руками на невеликі сегменти, попередньо видаливши серцевину листя.
Крок 4. Подрібнену зелень заправляємо соусом, для його приготування змішати гірчицю, йогурт і зовсім трохи солі. Викладаємо основу «Цезаря» на блюдо, прикрашаємо слайсами курки, сухарями (можна виключити) і пармезаном, подрібненим за допомогою терки або овочечистки.
Крок 5. Наполягаємо салат ще 5-7 хвилин і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!