Прозоре варення з часточками яблук на зиму – 8 швидких рецептів з покроковими фото

Варення з яблук у сиропі

Варення з яблук в сиропі – це простий і перевірений спосіб заготівлі садових яблук на весь холодний період року. Відкривши баночку такого частування, у вас миттєво підніметься настрій, бо як аромат, смак і зовнішній вигляд миттєво перенесе вас в теплий літній вечір!

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 ст.
  • Сік лимона – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть садових яблук розрізаємо на шматочки середньої товщини.

Крок 2. Для збереження кольору, поливаємо кислим лимонним соком.

Крок 3. У сотейник виливаємо воду і додаємо цукровий пісок (2/3 від загальної кількості) – варимо сироп.

Крок 4. Помішуючи, доводимо до кипіння.

Крок 5. Закидаємо фруктову нарізку.

Крок 6. Не розламуючи часточки, акуратно помішуємо лопаткою.

Крок 7. Варимо 5-7 хвилин, засипаємо залишками цукру і залишаємо на ніч. Вранці процедуру повторюємо.

Крок 8. Прозорі часточки відразу дегустуємо або розподіляємо по банкам. Приємного апетиту!