Варення з яблук у сиропі
Варення з яблук в сиропі – це простий і перевірений спосіб заготівлі садових яблук на весь холодний період року. Відкривши баночку такого частування, у вас миттєво підніметься настрій, бо як аромат, смак і зовнішній вигляд миттєво перенесе вас в теплий літній вечір!
Час готування – 19 ч.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 ст.
- Сік лимона – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’якоть садових яблук розрізаємо на шматочки середньої товщини.
Крок 2. Для збереження кольору, поливаємо кислим лимонним соком.
Крок 3. У сотейник виливаємо воду і додаємо цукровий пісок (2/3 від загальної кількості) – варимо сироп.
Крок 4. Помішуючи, доводимо до кипіння.
Крок 5. Закидаємо фруктову нарізку.
Крок 6. Не розламуючи часточки, акуратно помішуємо лопаткою.
Крок 7. Варимо 5-7 хвилин, засипаємо залишками цукру і залишаємо на ніч. Вранці процедуру повторюємо.
Крок 8. Прозорі часточки відразу дегустуємо або розподіляємо по банкам. Приємного апетиту!