Пшенична каша на молоці у каструлі
Приготувати класичну варіацію пшеничної каші дуже просто. Приготування цієї страви не займе багато часу, а в результаті ми отримуємо смак, знайомий кожному з дитинства. До того ж, така крупа надає відчуття насичення на довгі години.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Молоко – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У каструлі відповідного розміру з’єднуємо воду, молоко, сіль, цукровий пісок, відправляємо на плиту і доводимо до кипіння.
2. Поки рідина прогрівається – ретельно промиваємо пшеницю кілька разів під струменем води.
3. Промиту крупу засипаємо в каструлю.
4. Готуємо кашу на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
5. Після закінчення часу зменшуємо полум’я до мінімуму і тушкуємо ще 5 хвилин.
6. Після знімаємо з плити, додаємо вершкове масло і наполягаємо 10 хвилин під закритою кришкою.
7. Гарячу пшеничну кашу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!