Пшенична каша – 10 рецептів, як зварити пшеничну кашу, з покроковими фото

Пшенична каша на молоці у каструлі

Приготувати класичну варіацію пшеничної каші дуже просто. Приготування цієї страви не займе багато часу, а в результаті ми отримуємо смак, знайомий кожному з дитинства. До того ж, така крупа надає відчуття насичення на довгі години.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 1 склянка
  • Молоко – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У каструлі відповідного розміру з’єднуємо воду, молоко, сіль, цукровий пісок, відправляємо на плиту і доводимо до кипіння.

2. Поки рідина прогрівається – ретельно промиваємо пшеницю кілька разів під струменем води.

3. Промиту крупу засипаємо в каструлю.

4. Готуємо кашу на середньому вогні приблизно 10 хвилин.

5. Після закінчення часу зменшуємо полум’я до мінімуму і тушкуємо ще 5 хвилин.

6. Після знімаємо з плити, додаємо вершкове масло і наполягаємо 10 хвилин під закритою кришкою.

7. Гарячу пшеничну кашу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!