Дуже смачна пшенична каша з тушонкою
Всім відомий популярний рецепт макаронів «по-флотськи», там, в основі лежить тушонка яловича, так чому б не спробувати приготувати це м’ясо з доповненням з пшеничної каші? У крупи глікемічний індекс набагато вище, завдяки чому, страва насичує на довгі години.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Тушонка – 1 банку.
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Масло вершкове – 40 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп – 1/3 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У суху сковороду викладаємо м’ясо і ставимо на вогонь.
2. Коли жир почне топитися – додаємо подрібнену цибулю.
3. Слідом додаємо моркву, натерту на крупній тертці, і тушкуємо до м’якості овочів, приблизно 5-7 хвилин.
4. Після закінчення часу засипаємо ретельно промиту пшеничну крупу, солимо і перчимо за смаком.
5. Весь вміст сковорідки заливаємо водою таким чином, щоб рідина покривала продукти на півтора сантиметра.
6. Тушкуємо на повільному вогні під закритою кришкою близько 25-30 хвилин до моменту повного випаровування води.
7. Через півгодини в посуд кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо.
8. Готову кашу з тушонкою розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненим кропом і подаємо до столу. Приємного апетиту!