Пшенична каша – 10 рецептів, як зварити пшеничну кашу, з покроковими фото

Дуже смачна пшенична каша з тушонкою

Всім відомий популярний рецепт макаронів «по-флотськи», там, в основі лежить тушонка яловича, так чому б не спробувати приготувати це м’ясо з доповненням з пшеничної каші? У крупи глікемічний індекс набагато вище, завдяки чому, страва насичує на довгі години.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тушонка – 1 банку.
  • Крупа пшенична – 1 склянка
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 1/3 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У суху сковороду викладаємо м’ясо і ставимо на вогонь.

2. Коли жир почне топитися – додаємо подрібнену цибулю.

3. Слідом додаємо моркву, натерту на крупній тертці, і тушкуємо до м’якості овочів, приблизно 5-7 хвилин.

4. Після закінчення часу засипаємо ретельно промиту пшеничну крупу, солимо і перчимо за смаком.

5. Весь вміст сковорідки заливаємо водою таким чином, щоб рідина покривала продукти на півтора сантиметра.

6. Тушкуємо на повільному вогні під закритою кришкою близько 25-30 хвилин до моменту повного випаровування води.

7. Через півгодини в посуд кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо.

8. Готову кашу з тушонкою розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненим кропом і подаємо до столу. Приємного апетиту!