Пшоняна каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити кашу з пшона з гарбузом в мультиварці?

Навариста і смачна каша, ідеально підходить для осінньої пори. Для такої каші краще всього використовувати мускатную гарбуз, вона не розповзається в мультиварці і виходить соковитою, але не водянистою.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Крупа пшоняна – 2 мульт.ст.
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Вода – 1 мульт.ст.
  • Молоко – 8 мульт.ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Пшоняну крупу промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин.

2. Гарбуз очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

3. Засипаємо крупу в чашу мультиварки.

4. Заливаємо крупу водою і молоком.

5. Ретельно все перемішуємо.

6. Засипаємо в каструлю цукор.

7. Також додаємо сіль.


8. Нарізаємо масло невеликими шматочками і теж додаємо в кашу.

9. І акуратно додаємо гарбуз.

10. Накриваємо каструлю кришкою.

11. Вибираємо режим «Молочна каша».

12. Після звукового сигналу відкриваємо мультиварку і перемішуємо кашу.

13. Вибираємо режим «Підтримання тепла» і залишаємо настоюватися ще 15 хвилин.

14. Подаємо кашу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!