Як приготувати пшоняна каша на воді з гарбузом?
Смачну і поживну кашу на сніданок можна приготувати, не маючи молока. З пшоняної крупи і гарбуза у вас вийде яскрава і солодка каша, яка подарує вам гарний настрій на весь день і наповнить енергією.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Вода – 500 мл
- Пшоно – 100 гр.
- Гарбуз – 350 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Гарбуз промийте, очистіть від шкірки, видаліть насіння, м’якоть наріжте кубиками.
2. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, опустіть в неї гарбуз. Знову доведіть воду до кипіння, прикрийте кришкою і варіть 15-20 хвилин.
3. Пшоно промивають до тих пір, поки вода не стане прозорою.
4. Потім перекладіть пшоно в каструлю до гарбузі, перемішайте і доведіть до кипіння. Після цього зменшіть вогонь і варіть до м’якості крупи.
5. Коли пшоно розвариться, додайте родзинки, сіль, цукор і вершкове масло. Перемішайте кашу, продовжуйте варити ще 5-6 хвилин.
6. Потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися ще 10-15 хвилин. Пшоняна каша з гарбузом готова, можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!