Пшоняна каша на воді – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати пшоняна каша на воді з гарбузом?

Смачну і поживну кашу на сніданок можна приготувати, не маючи молока. З пшоняної крупи і гарбуза у вас вийде яскрава і солодка каша, яка подарує вам гарний настрій на весь день і наповнить енергією.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Вода – 500 мл
  • Пшоно – 100 гр.
  • Гарбуз – 350 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Гарбуз промийте, очистіть від шкірки, видаліть насіння, м’якоть наріжте кубиками.

2. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, опустіть в неї гарбуз. Знову доведіть воду до кипіння, прикрийте кришкою і варіть 15-20 хвилин.

3. Пшоно промивають до тих пір, поки вода не стане прозорою.

4. Потім перекладіть пшоно в каструлю до гарбузі, перемішайте і доведіть до кипіння. Після цього зменшіть вогонь і варіть до м’якості крупи.

5. Коли пшоно розвариться, додайте родзинки, сіль, цукор і вершкове масло. Перемішайте кашу, продовжуйте варити ще 5-6 хвилин.

6. Потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися ще 10-15 хвилин. Пшоняна каша з гарбузом готова, можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!