Гарбуз – корисна культура, тому під час збору врожаю її додають в різні страви. Ця стаття присвячена рецептами пшоняної каші з гарбузом. Ми зібрали 5 рецептів приготування цієї страви в мультиварці.
Пшоняна каша на воді з гарбузом в мультиварці
Щоб ранок починався з корисної і смачної їжі, приготуйте пшоняну кашу з гарбузом. При виборі гарбуза, перевагу краще віддавати мускатним сортам, вони більш солодкі і ароматні.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти на
2 порц.
- Пшоно 70 гр.
- Гарбуз 120 гр.
- Вода 200 мл
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом в мультиварці? Пшоно добре промийте водою. Міняйте воду кілька разів, поки вона не стане прозорою.
- Гарбуз промийте, зріжте шкірку і вийміть насіння.
- Наріжте м’якоть кубиками гарбуза.
- Викладіть гарбуз і пшоно в чашу мультиварки, додайте сіль за смаком і влийте воду. Виберіть у меню мультиварки режим «Крупа» на 40 хвилин.
- Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, за бажанням додайте вершкове масло і подавайте кашу на стіл.
Приємного апетиту!
Молочна пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
Молочна каша з пшона і гарбуза, приготована в мультиварці – це смачне і дуже ніжне блюдо. А якщо заправити її маслом, то у вас вийде корисний повноцінний сніданок, багатий вітамінами і мікроелементами.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Пшоно – 1 склянка
- Гарбуз – 0,5 кг
- Молоко – 3 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Гарбуз очистите від шкірки і насіння, наріжте м’якоть кубиками. Пшоняну крупу промийте в декількох водах.
2. На мультиварці увімкніть режим «Мій рецепт plus (мультиповар)», встановіть температуру до 160 градусів і закип’ятіть молоко. Після цього додайте гарбуз, посоліть і готуйте ще 5 хвилин.
3. Потім всипте пшоно, закрийте кришку мультиварки і готуйте 15 хвилин при температурі 110 градусів.
4. Далі додайте вершкове масло і продовжуйте готувати ще півгодини в тому ж температурному режимі.
5. Подавати пшоняну кашу можна з молоком і медом.
Приємного апетиту!
Пісна пшоняна каша на рослинному молоці з гарбузом
Для приготування пісної пшоняної каші в мультиварці краще всього використовувати рослинне молоко, наприклад, вівсяне або соєве. Каша від цього тільки виграє по смаку, користь і ароматі.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Пшоно – 100 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Молоко рослинне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарбуз наріжте невеликими кубиками.
2. У чашу мультиварки викладіть гарбуз, додайте цукор і сіль.
3. Влийте молоко і воду.
4. Пшоно промийте гарячою водою кілька разів і викладіть в чашу.
5. Варіть пшоняну кашу в режимі «Каша» 30-40 хвилин. Каша добре розварюється і виходить дуже смачною.
Приємного апетиту!
Пшоняна каша в мультиварці Редмонд з замороженої гарбузом
В цьому рецепті замість свіжого гарбуза буде використана заморожена. Ніякої різниці в смаку ви не відчуєте, але попередньо необхідно повністю розморозити овоч.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 200 гр.
- Пшоно – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Цукор – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшоняну крупу кілька разів промийте гарячою водою.
2. Гарбуз повністю розморозьте і злийте утворюється при цьому рідина.
3. У чашу мультиварки викладіть пшоно і гарбуз.
4. Додайте цукор і сіль за смаком.
5. Влийте в миску воду, закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Каша» на 40 хвилин.
6. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і насолоджуйтеся чудовим смаком і ароматом пшоняної каші з гарбузом.
Приємного апетиту!
Як зварити пшоняну кашу з гарбузом в мультиварці-скороварці?
Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці-скороварці виходить ніжною, солодкою й дуже ароматною, її запах буде стояти по всій квартирі. Навіть колір у неї настільки сонячний, що хочеться відразу її спробувати.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Пшоно – 1 склянка
- Молоко – 4 склянки
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. М’якоть гарбуза наріжте кубиками.
2. Пшоняну крупу промийте водою кілька разів.
3. У чашу мультиварки-скороварки викладіть гарбуз, пшоно, влийте молоко і додайте цукор.
4. Закрийте кришку, клапан поставте в положення «Закрито», встановіть таймер на 25 хвилин.
5. Після закінчення часу, випустіть пар і відкрийте кришку мультиварки-скороварки. Каша з пшона і гарбуза готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!