Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці – 5 рецептів з покроковими фото

Гарбуз – корисна культура, тому під час збору врожаю її додають в різні страви. Ця стаття присвячена рецептами пшоняної каші з гарбузом. Ми зібрали 5 рецептів приготування цієї страви в мультиварці.

Пшоняна каша на воді з гарбузом в мультиварці

Щоб ранок починався з корисної і смачної їжі, приготуйте пшоняну кашу з гарбузом. При виборі гарбуза, перевагу краще віддавати мускатним сортам, вони більш солодкі і ароматні.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Пшоно 70 гр.
  • Гарбуз 120 гр.
  • Вода 200 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом в мультиварці? Пшоно добре промийте водою. Міняйте воду кілька разів, поки вона не стане прозорою.
  2. Гарбуз промийте, зріжте шкірку і вийміть насіння.
  3. Наріжте м’якоть кубиками гарбуза.
  4. Викладіть гарбуз і пшоно в чашу мультиварки, додайте сіль за смаком і влийте воду. Виберіть у меню мультиварки режим «Крупа» на 40 хвилин.
  5. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, за бажанням додайте вершкове масло і подавайте кашу на стіл.

Приємного апетиту!

Молочна пшоняна каша з гарбузом в мультиварці

Молочна каша з пшона і гарбуза, приготована в мультиварці – це смачне і дуже ніжне блюдо. А якщо заправити її маслом, то у вас вийде корисний повноцінний сніданок, багатий вітамінами і мікроелементами.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 1 склянка
  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Молоко – 3 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Гарбуз очистите від шкірки і насіння, наріжте м’якоть кубиками. Пшоняну крупу промийте в декількох водах.

2. На мультиварці увімкніть режим «Мій рецепт plus (мультиповар)», встановіть температуру до 160 градусів і закип’ятіть молоко. Після цього додайте гарбуз, посоліть і готуйте ще 5 хвилин.

3. Потім всипте пшоно, закрийте кришку мультиварки і готуйте 15 хвилин при температурі 110 градусів.

4. Далі додайте вершкове масло і продовжуйте готувати ще півгодини в тому ж температурному режимі.

5. Подавати пшоняну кашу можна з молоком і медом.

Приємного апетиту!

Пісна пшоняна каша на рослинному молоці з гарбузом

Для приготування пісної пшоняної каші в мультиварці краще всього використовувати рослинне молоко, наприклад, вівсяне або соєве. Каша від цього тільки виграє по смаку, користь і ароматі.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Пшоно – 100 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Молоко рослинне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Гарбуз наріжте невеликими кубиками.

2. У чашу мультиварки викладіть гарбуз, додайте цукор і сіль.

3. Влийте молоко і воду.

4. Пшоно промийте гарячою водою кілька разів і викладіть в чашу.

5. Варіть пшоняну кашу в режимі «Каша» 30-40 хвилин. Каша добре розварюється і виходить дуже смачною.

Приємного апетиту!

Пшоняна каша в мультиварці Редмонд з замороженої гарбузом

В цьому рецепті замість свіжого гарбуза буде використана заморожена. Ніякої різниці в смаку ви не відчуєте, але попередньо необхідно повністю розморозити овоч.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Пшоно – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Цукор – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Пшоняну крупу кілька разів промийте гарячою водою.

2. Гарбуз повністю розморозьте і злийте утворюється при цьому рідина.

3. У чашу мультиварки викладіть пшоно і гарбуз.

4. Додайте цукор і сіль за смаком.

5. Влийте в миску воду, закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Каша» на 40 хвилин.

6. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і насолоджуйтеся чудовим смаком і ароматом пшоняної каші з гарбузом.

Приємного апетиту!

Як зварити пшоняну кашу з гарбузом в мультиварці-скороварці?

Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці-скороварці виходить ніжною, солодкою й дуже ароматною, її запах буде стояти по всій квартирі. Навіть колір у неї настільки сонячний, що хочеться відразу її спробувати.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Пшоно – 1 склянка
  • Молоко – 4 склянки
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. М’якоть гарбуза наріжте кубиками.

2. Пшоняну крупу промийте водою кілька разів.

3. У чашу мультиварки-скороварки викладіть гарбуз, пшоно, влийте молоко і додайте цукор.

4. Закрийте кришку, клапан поставте в положення «Закрито», встановіть таймер на 25 хвилин.

5. Після закінчення часу, випустіть пар і відкрийте кришку мультиварки-скороварки. Каша з пшона і гарбуза готова, можна подавати її на стіл.

Приємного апетиту!