Пиріг з аґрусом – 5 рецептів в духовці з фото покроково

Як приготувати пісочний пиріг з аґрусом?

пироги Пісочні мають приємну структуру і добре поєднуються з ягідними і фруктовими наповнювачами. Випічка з аґрусом виходить ніжною, з кисло-солодким смаком.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300-350 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Аґрус – 300 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У просіяне борошно додайте 100 г цукру, сіль і розм’якшене вершкове масло, перемішайте.

2. Додайте 1 яйце і замісити гладке однорідне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

3. Форму застелити пекарським папером, тісто розкачайте діаметром трохи більше форми, перекладіть його у форму і зробіть бортики. На тісто покладіть агрус і нарізані яблука.

4. Для заливки змішайте 2 курячих яйця, сметану, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна.

5. Влийте заливку на пиріг. Помістіть форму з заготівлею в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.

6. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте листочками м’яти.

Приємного апетиту!