Як приготувати пісочний пиріг з аґрусом?
пироги Пісочні мають приємну структуру і добре поєднуються з ягідними і фруктовими наповнювачами. Випічка з аґрусом виходить ніжною, з кисло-солодким смаком.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 300-350 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Аґрус – 300 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Сметана – 200 мл
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У просіяне борошно додайте 100 г цукру, сіль і розм’якшене вершкове масло, перемішайте.
2. Додайте 1 яйце і замісити гладке однорідне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
3. Форму застелити пекарським папером, тісто розкачайте діаметром трохи більше форми, перекладіть його у форму і зробіть бортики. На тісто покладіть агрус і нарізані яблука.
4. Для заливки змішайте 2 курячих яйця, сметану, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна.
5. Влийте заливку на пиріг. Помістіть форму з заготівлею в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.
6. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте листочками м’яти.
Приємного апетиту!