Простий і смачний рецепт пирога з листкового тіста з аґрусом
У цьому рецепті ми розповімо, як спекти смачний і пишний листковий пиріг з аґрусом. Трохи старання, любові, кулінарної магії і у вас на столі буде чудова випічка до чаю.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
- Аґрус – 100-120 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Молоко – 100 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Для початку приготуйте заварний крем. У каструлю влийте молоко, додайте яйце, цукор і борошно. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
2. Поставте каструлю на повільний вогонь і, постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.
3. Листкове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі. Розкотіть тісто в тонкий прямокутний пласт.
4. Форму змастіть рослинною олією. Покладіть тісто у форму так, щоб його половина залишилася зовні.
5. На тісто викладіть заварний крем. Агрус помийте і подрібніть в блендері. Подрібнений агрус викладіть у заглиблення у заварному кремі.
6. Накрийте начинку другою половиною тіста. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікайте пиріг 25-35 хвилин. Пиріг трохи остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!