Пиріг з аґрусом – 5 рецептів в духовці з фото покроково

Простий і смачний рецепт пирога з листкового тіста з аґрусом

У цьому рецепті ми розповімо, як спекти смачний і пишний листковий пиріг з аґрусом. Трохи старання, любові, кулінарної магії і у вас на столі буде чудова випічка до чаю.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Аґрус – 100-120 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Для початку приготуйте заварний крем. У каструлю влийте молоко, додайте яйце, цукор і борошно. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.

2. Поставте каструлю на повільний вогонь і, постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.

3. Листкове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі. Розкотіть тісто в тонкий прямокутний пласт.

4. Форму змастіть рослинною олією. Покладіть тісто у форму так, щоб його половина залишилася зовні.

5. На тісто викладіть заварний крем. Агрус помийте і подрібніть в блендері. Подрібнений агрус викладіть у заглиблення у заварному кремі.

6. Накрийте начинку другою половиною тіста. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікайте пиріг 25-35 хвилин. Пиріг трохи остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!