Швидкий заливний пиріг на кефірі з аґрусом
Легкий рецепт приготування чудового пирога з аґрусом. Не треба бути великим кондитером щоб впорається з цим рецептом, з ним впорається навіть школяр.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Аґрус – 350 гр.
- Кефір – 80 мл
- Цукор – 160 гр.
- Масло рослинне – 55 мл
- Борошно пшеничне – 325 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Крохмаль – 45 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску налийте кефір, додайте 60 г цукру, сіль і рослинне масло. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти цю суміш в миску.
2. Замісіть тісто, приблизно 1/3 частину відріжте і приберіть в морозилку.Необхідно тісто добре підморозити,щоб легше було натирати його на тертці.
3. Більшу частину тіста розкачати, викладіть у форму і зробіть бортики.
4. Агрус помийте. Ягоди разом з цукром і крохмалем подрібніть в блендері.
5. Ягідне пюре викладіть на тісто у форму. Другий шматок тіста натріть на крупній тертці прямо поверх начинки.
6. Пиріг випікайте в духовці при 190 градусах 35 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного апетиту!