Пиріг з аґрусом – 5 рецептів в духовці з фото покроково

Швидкий заливний пиріг на кефірі з аґрусом

Легкий рецепт приготування чудового пирога з аґрусом. Не треба бути великим кондитером щоб впорається з цим рецептом, з ним впорається навіть школяр.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Аґрус – 350 гр.
  • Кефір – 80 мл
  • Цукор – 160 гр.
  • Масло рослинне – 55 мл
  • Борошно пшеничне – 325 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 45 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску налийте кефір, додайте 60 г цукру, сіль і рослинне масло. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти цю суміш в миску.

2. Замісіть тісто, приблизно 1/3 частину відріжте і приберіть в морозилку.Необхідно тісто добре підморозити,щоб легше було натирати його на тертці.

3. Більшу частину тіста розкачати, викладіть у форму і зробіть бортики.

4. Агрус помийте. Ягоди разом з цукром і крохмалем подрібніть в блендері.

5. Ягідне пюре викладіть на тісто у форму. Другий шматок тіста натріть на крупній тертці прямо поверх начинки.

6. Пиріг випікайте в духовці при 190 градусах 35 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Приємного апетиту!