Покроковий рецепт приготування пирога з замороженим аґрусом
Заморожені ягоди найчастіше йдуть в хід, коли справа стосується випічки. Якщо у вас в морозилці знайдеться небагато агрусу, то скористайтеся цим рецептом і спечіть смачним пиріг для своєї сім’ї.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Яйця курячі – 7 шт.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Агрус заморожений – 400 гр.
- Вершки 33 % – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Холодне вершкове масло наріжте кубиками. Борошно просіяти в миску.
2. У миску до борошні всипте цукор, перемішайте. Потім додайте олію і перемішайте інгредієнти руками до утворення дрібної крихти.
3. В отриману суміш збийте 2 яйця, додайте подрібнену лимонну цедру, перемішайте. Тісто зберіть у грудку, оберають його в харчову плівку і залиште в холодильник на годину.
4. Охолоджене тісто розкачайте в тонкий пласт, перекладіть його в круглу форму так, щоб воно покривало дно і боки. Дно наколіть виделкою в декількох місцях. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
5. Агрус повністю розморозьте, перекладе в каструлю, засипте цукром і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім половину агрусу разом з сиропом протріть через сито.
6. Для заливки збийте 5 яєць разом з вершками. В отриману масу додайте перетертий агрус і добре перемішайте. В основу пирога викладіть другу частину варених ягід, зверху влийте заливку.
7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30 хвилин. Перед тим, як подати пиріг, остудіть його.
Приємного апетиту!