Пиріг з аґрусом – 5 рецептів в духовці з фото покроково

Покроковий рецепт приготування пирога з замороженим аґрусом

Заморожені ягоди найчастіше йдуть в хід, коли справа стосується випічки. Якщо у вас в морозилці знайдеться небагато агрусу, то скористайтеся цим рецептом і спечіть смачним пиріг для своєї сім’ї.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Яйця курячі – 7 шт.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Агрус заморожений – 400 гр.
  • Вершки 33 % – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Холодне вершкове масло наріжте кубиками. Борошно просіяти в миску.

2. У миску до борошні всипте цукор, перемішайте. Потім додайте олію і перемішайте інгредієнти руками до утворення дрібної крихти.

3. В отриману суміш збийте 2 яйця, додайте подрібнену лимонну цедру, перемішайте. Тісто зберіть у грудку, оберають його в харчову плівку і залиште в холодильник на годину.

4. Охолоджене тісто розкачайте в тонкий пласт, перекладіть його в круглу форму так, щоб воно покривало дно і боки. Дно наколіть виделкою в декількох місцях. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

5. Агрус повністю розморозьте, перекладе в каструлю, засипте цукром і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім половину агрусу разом з сиропом протріть через сито.

6. Для заливки збийте 5 яєць разом з вершками. В отриману масу додайте перетертий агрус і добре перемішайте. В основу пирога викладіть другу частину варених ягід, зверху влийте заливку.

7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30 хвилин. Перед тим, як подати пиріг, остудіть його.

Приємного апетиту!