Домашні пироги — популярний десерт до чаю в багатьох сім’ях. Їх готують як у свята, так і по буднях. Пропонуємо яскраву ідею для випічки вашого столу — ароматний пиріг з начинкою з червоної смородини. Розбирайте 6 покрокових кулінарних рецептів з фото.
Пісочний пиріг з червоною смородиною в духовці
Ніжний домашній пиріг можна приготувати з пісочного тіста і яскравою начинки з червоної смородини. Ягоди додадуть десерту особливий аромат і приємну кислинку. Подавайте до чаю.
Інгредієнти на
8 порц.
- Смородина червона 2 склянки
- Масло вершкове 130 гр.
- Борошно 200 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Розпушувач 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як спекти пиріг з червоною смородиною в духовці? Просіваємо борошно, потім розмішуємо її з розпушувачем і половиною цукру.
- У суху суміш занурюємо шматочки вершкового масла.
- Розтираємо продукти до утворення дрібної крихти.
- Сюди ж відправляємо і яєчні жовтки. Білки залишаємо.
- Вимішуємо тісто до отримання щільного кома. Кладемо його в холодильник на 30 хвилин.
- В цей час готуємо начинку. Перебираємо червону смородину і промиваємо її. Далі розтираємо її будь-яким зручним способом.
- З ягід повинна вийти однорідна маса.
- Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт.
- Викладаємо заготовку у форму для випікання. Робимо по всій площі надколи за допомогою виделки.
- Білки збиваємо з цукром до утворення густого складу.
- Масу з смородини з’єднуємо з білковим кремом.
- Акуратно розмішуємо компоненти.
- Тісто випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
- Остуджуємо готовий корж і рівномірно обмазуємо його смородинової масою. Випікаємо страву ще 15 хвилин.
- Пиріг з червоною смородиною готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Дуже смачний пиріг з сиром і червоною смородиною
Яскраве частування для домашнього чаювання – пиріг з начинкою з сиру і червоної смородини. Готовий десерт приємно здивує своїм ароматом і ягідним смаком. Подавайте до кола сім’ї або друзів.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 70 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для начинки:
- Смородина червона – 140 гр.
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Для меренги:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно з розпушувачем і дрібкою солі. Сюди ж розбиваємо яйце і кладемо і шматочки вершкового масла.
2. Далі додаємо до продуктів цукор. Вимішуємо масу до однорідного гладкого кома. Охолоджуємо його в холодильнику.
3. Для начинки змішуємо курячі яйця з цукром.
4. Сюди ж додаємо крохмаль і сир. Починаємо вимішувати інгредієнти до однорідності.
5. Охолоджене тісто розкачуємо і викладаємо у форму для випікання. Готуємо його 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
6. По верху готового коржа розподіляємо сирну начинку. Відправляємо продукт в духовку на такий же час.
7. В цей час збиваємо яєчні білки з цукром. Отриманої меренгою обмазуємо охолоджений десерт.
8. Посипаємо заздалегідь промитими ягодами верх пирога. Випікаємо ще 10 хвилин.
9. Яскравий ароматний пиріг з сиром і червоною смородиною готовий. Можна подавати до столу!
Повітряний пиріг на кефірі з червоною смородиною в духовці
М’який і ніжний пиріг на кефірі можна доповнити ароматною червоною смородиною. Ягоди додадуть страві особливу яскравість і приємну кислинку. Подавайте ласощі з чаєм і іншими напоями за смаком.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Смородина червона – 400 гр.
- чорна Смородина – за смаком.
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Кефір – 200 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Перебираємо ягоди від гілочок і листя, потім гарненько промиваємо їх під водою. Даємо продукту обсохнути.
2. У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром.
3. Збиваємо масу до розчинення сухого інгредієнта і сюди ж вливаємо кефір з розтопленим і охолодженим маслом.
4. Сюди ж кладемо просіяне з розпушувачем борошно. Вимішуємо продукти до однорідного тесту.
5. Виливаємо рідке кефірний тісто у форму для випікання.
6. На основі рівномірно розподіляємо підготовлені ягоди.
7. Ставимо десерт на 1 годину в розігріту до 180 градусів духовку.
8. М’який ароматний пиріг з червоною смородиною готовий. Викладайте його на блюдо і подавайте до столу.
Пишний дріжджовий пиріг з червоною смородиною в духовці
Пишний домашній пиріг на дріжджовому тесті можна приготувати з додаванням соковитою червоною смородини. Ягідна начинка з кислуватим смаком стане яскравим десертом до вашого сімейного чаювання.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Смородина червона – 300 гр.
- Борошно – 0,8 — 1 кг
- Молоко – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Дріжджі сухі – 15 гр.
Процес приготування:
1. Курячі яйця збиваємо з однією столовою ложкою цукру до однорідного стану. Сюди ж вливаємо молоко.
2. Далі додаємо просіяне борошно і додаємо сухі дріжджі. Починаємо вимішувати продукти.
3. Ретельно розмішуємо тісто до формування щільного кома. Залишаємо його в теплому місці на 30 хвилин.
4. Через деякий час готове тісто ділимо на дві нерівні частини. Більший шматок розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.
5. Викладаємо на тісто заздалегідь промиті ягоди. Посипаємо їх цукром.
6. Тісто ділимо на тонкі смуги. Прикрашаємо ними пиріг. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
7. Рум’яний дріжджовий пиріг з червоною смородиною готовий. Діліть його на порційні шматки і подавайте до столу.
Як спекти пиріг з червоною смородиною на листковому тісті?
Хрустке листкове тісто відмінно доповнить ароматна червона смородина. Порадуйте домашніх смачною і яскравою випічкою. Візьміть на замітку простий і швидкий кулінарний рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Смородина червона – 400 гр.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Листкове тісто розділяємо на два рівних шматка. При необхідності розкачуємо їх. Один шар продукту укладаємо у форму для випікання і проколюємо його виделкою.
2. Промиваємо червону смородину під водою, змішуємо її з цукром і висипаємо на підготовлене тісто.
3. Другим шаром тіста щільно накриваємо начинку. Зверху робимо проколи вилкою. Випікаємо блюдо 30 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
4. Хрусткий рум’яний пиріг з ягідною начинкою готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу разом з чаєм!
Простий і швидкий рецепт пирога з замороженої червоною смородиною
Ароматні пироги – найкращий привід зібрати близьких за одним столом. Приготуйте для цього яскравий пиріг з червоною смородиною. Можна використовувати також і заморожені ягоди. Спробуйте смачний і простий рецепт.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- заморожена Смородина червона – 300 гр.
- чорна Смородина – за смаком.
- Борошно – 300 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 5 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Форму для випікання необхідно обмазати невеликою кількістю вершкового масла, а також обсипати панірувальними сухарями. У цей час можна почати розігрівати духовку до 180 градусів.
2. Яйця збиваємо з цукром, після додаємо до них розтоплене вершкове масло і сметану. Розмішуємо.
3. Сюди ж просіваємо борошно, розмішане з розпушувачем. Вимішуємо масу до однорідного стану.
4. Частина тесту вливаємо у форму для випікання. Далі висипаємо заморожені ягоди і заливаємо їх залишками борошняної суміші. Випікаємо 35 хвилин.
5. Пухкий і рум’яний пиріг з червоною смородиною готовий. Його можна подавати до столу!