Пиріг з чорною смородиною – 8 рецептів в духовці з фото покроково

Як спекти смачний пиріг з сиром і чорною смородиною?

Цей рецепт чудового пирога з сиром і чорною смородиною зможе освоїти навіть кондитер початкового рівня. Випічка має легку консистенцію і ніжний смак.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 80 мл
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 80 мл
  • Крохмаль – 1,2 ст. л.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Смородина – 1 склянка
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в миску разом з розпушувачем, додайте рубане вершкове масло і перемішайте інгредієнти руками до отримання дрібної крихти.

2. Потім всипте цукор і викладіть сметану, перемішайте.

3. Замісіть однорідне тісто, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

4. Сир разом з цукром збийте блендером. Додайте сметану, ванільну есенцію, крохмаль і все добре перемішайте.

5. Тісто розкачати, викладіть у форми, зробіть бортики і наколіть його виделкою.

6. На тісто викладіть сирну начинку, понад розкладіть чорну смородину, злегка втисніть її в сирну масу і посипте цукром.

7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Пиріг виходить соковитим і смачним.

Приємного апетиту!