Як спекти смачний пиріг з сиром і чорною смородиною?
Цей рецепт чудового пирога з сиром і чорною смородиною зможе освоїти навіть кондитер початкового рівня. Випічка має легку консистенцію і ніжний смак.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сметана – 80 мл
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сметана – 80 мл
- Крохмаль – 1,2 ст. л.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Смородина – 1 склянка
- Цукор коричневий – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Борошно просіяти в миску разом з розпушувачем, додайте рубане вершкове масло і перемішайте інгредієнти руками до отримання дрібної крихти.
2. Потім всипте цукор і викладіть сметану, перемішайте.
3. Замісіть однорідне тісто, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
4. Сир разом з цукром збийте блендером. Додайте сметану, ванільну есенцію, крохмаль і все добре перемішайте.
5. Тісто розкачати, викладіть у форми, зробіть бортики і наколіть його виделкою.
6. На тісто викладіть сирну начинку, понад розкладіть чорну смородину, злегка втисніть її в сирну масу і посипте цукром.
7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Пиріг виходить соковитим і смачним.
Приємного апетиту!