Пишний пиріг з грушею та сиром рікотта
Всього лише за годину на вашому столі може виявитися неймовірно ароматний пиріг, приготований своїми руками з фруктовою начинкою. Таке десерт ідеально поєднується з трав’яними чаями та натуральною кавою, а готувати його дуже просто, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир «Рікотта» — 250 гр.
- Сік лимона – 20 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Груші – 3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок тростинний – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій піалі з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукровий пісок – збиваємо виделкою або вінчиком до пишноти.
Крок 2. В отриману масу розбиваємо яйце і знову добре перемішуємо.
Крок 3. Сир злегка розминаємо лопаткою і поливаємо лимонним соком – відправляємо до яєчної суміші.
Крок 4. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і дрібкою солі, поступово змішуємо з сирною основою і вимішуємо тісто.
Крок 5. Форму застеляємо пергаментом для запікання, змащуємо 25 грамами вершкового масла і посипаємо коричневим цукром. Відправляємо в духовку на 8-9 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. На гарячий цукор, викладаємо шматочки вершкового масла.(25 грамів).
Крок 7. Груші очищені і нарізані тонкими пластинами викладаємо на шматочки масла за типом віяла.
Крок 8. На фрукти акуратно перекладаємо повітряне тісто і випікаємо близько 40-45 хвилин (180 градусів).
Крок 9. Готовий пиріг перевертаємо на плоску тарілку грушами нагору, злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!