Пиріг з грушею – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пишний пиріг з грушею та сиром рікотта

Всього лише за годину на вашому столі може виявитися неймовірно ароматний пиріг, приготований своїми руками з фруктовою начинкою. Таке десерт ідеально поєднується з трав’яними чаями та натуральною кавою, а готувати його дуже просто, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир «Рікотта» — 250 гр.
  • Сік лимона – 20 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Груші – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок тростинний – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій піалі з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукровий пісок – збиваємо виделкою або вінчиком до пишноти.

Крок 2. В отриману масу розбиваємо яйце і знову добре перемішуємо.

Крок 3. Сир злегка розминаємо лопаткою і поливаємо лимонним соком – відправляємо до яєчної суміші.

Крок 4. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і дрібкою солі, поступово змішуємо з сирною основою і вимішуємо тісто.

Крок 5. Форму застеляємо пергаментом для запікання, змащуємо 25 грамами вершкового масла і посипаємо коричневим цукром. Відправляємо в духовку на 8-9 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. На гарячий цукор, викладаємо шматочки вершкового масла.(25 грамів).

Крок 7. Груші очищені і нарізані тонкими пластинами викладаємо на шматочки масла за типом віяла.

Крок 8. На фрукти акуратно перекладаємо повітряне тісто і випікаємо близько 40-45 хвилин (180 градусів).

Крок 9. Готовий пиріг перевертаємо на плоску тарілку грушами нагору, злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!