Смачний і хрусткий пиріг з капустою і яйцем в домашніх умовах
Хрусткий домашній пиріг з начинкою з капусти і яєць можна швидко і легко приготувати на листковому тісті. Випічка вийде рум’яної зовні і неймовірно соковитим всередині. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 0,5 кг
- Капуста білокачанна – 700 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку відварюємо курячі яйця для начинки і даємо їм охолонути.
2. Промиваємо білокачанну капусту дрібно нарізаємо її ножем.
3. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому капусту до м’якого стану. Можна влити трохи води.
4. В цей час розкачуємо листкове тісто і ділимо його на дві частини.
5. Охолоджені яйця натираємо на тертку і викладаємо їх у капусті. Солимо вміст і гарненько його розмішуємо.
6. На деко кладемо одну частину тіста. Розподіляємо по ній теплу начинку.
7. Щільно закриваємо продукти іншою частиною тіста.
8. Обмазуємо блюдо розтопленим вершковим маслом.
9. Якщо є залишки тесту, то можна їм прикрасити верхівку пирога.
10. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 40 хвилин.
11. Пиріг готовий! Його слід трохи остудити, розділити на порції і подавати до столу!