Пиріг з листкового тіста у вишнею — смачна, рум’яна і ніжна випічка. Яскраві десерти підходять як для чаювання у вузькому сімейному колі, так і для святкового столу. Для того, щоб порадувати близьких смачним десертом, беріть на замітку 5 кулінарних рецептів з покроковим описом процесу.
Смачний пиріг з вишнею в духовці
Ніжний і хрусткий пиріг з вишневою начинкою легко приготувати в домашніх умовах. Яскраве частування відмінно поєднується з чашкою гарячого чаю. Оцініть простий і швидкий рецепт.
Інгредієнти на
8 порц.
- Листкове тісто 400 гр.
- Вишня 300 гр.
- Жовток 1 шт.
- Крохмаль картопляний 30 гр.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
- Як спекти пиріг з листкового тіста у вишнею в духовці? Старанно промиваємо ягоди під водою, акуратно витягуємо з них кісточки. Відправляємо продукт в каструлю.
- Засипаємо підготовлену вишню цукром. Ставимо каструлю на плиту, доводимо вміст до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Регулярно помішуємо масу, щоб сухий продукт повністю розчинився.
- Відрізок листкового тіста заздалегідь розморожуємо і злегка розкочуємо качалкою.
- Одну половинку тіста щільно укладаємо у форму для випікання.
- виймаємо Шумівкою гарячі ягоди з каструлі і перекладаємо їх у невелику тарілку. Посипаємо вишню крохмалем.
- Начинку рівномірно розкладаємо по тесту.
- тісто використовуємо для верхнього шару. Можна сформувати з нього прикраса
- Закриваємо начинку тістом. Змащуємо жовтком. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Перекладаємо пиріг на блюдо, прикрашаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.
