Як приготувати дріжджовий пиріг з вишнею?
Пухкий і рум’яний пиріг виходить з дріжджового тіста. Доповнити блюдо можна соковитою та ароматною вишневою начинкою. Беріть на замітку простий рецепт для домашнього десерту.
Час готування: 1 год
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Вишня заморожена – 600 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Крохмаль – 1,5 ст. л.
- Сік лимона – 2 ч. л.
- Вершки – 60 мл
Для глазурі:
- Молоко – 120 мл
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Вишні ретельно промиваємо. Видаляємо їх ягід кісточки і гілки.
2. Половину тіста кладемо на деко з пергаментом. Обсипаємо продукт цукром і крохмалем. Викладаємо підготовлені вишні і накриваємо їх другою частиною тіста.
3. Протикаємо поверхню пирога виделкою. Обмазуємо сумішшю з лимонного соку і вершків. Випікаємо блюдо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Остуджуємо готовий пиріг до теплого стану. Обмазуємо його заздалегідь приготовленої глазур’ю з цукру і молока.
5. Апетитний десерт з листкового тіста і ягід можна ділити на порції і подавати до столу. Готово!