Пиріг з листкового тіста у вишнею – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Як приготувати дріжджовий пиріг з вишнею?

Пухкий і рум’яний пиріг виходить з дріжджового тіста. Доповнити блюдо можна соковитою та ароматною вишневою начинкою. Беріть на замітку простий рецепт для домашнього десерту.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Вишня заморожена – 600 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль – 1,5 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.
  • Вершки – 60 мл

Для глазурі:

  • Молоко – 120 мл
  • Цукор – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Вишні ретельно промиваємо. Видаляємо їх ягід кісточки і гілки.

2. Половину тіста кладемо на деко з пергаментом. Обсипаємо продукт цукром і крохмалем. Викладаємо підготовлені вишні і накриваємо їх другою частиною тіста.

3. Протикаємо поверхню пирога виделкою. Обмазуємо сумішшю з лимонного соку і вершків. Випікаємо блюдо 45 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Остуджуємо готовий пиріг до теплого стану. Обмазуємо його заздалегідь приготовленої глазур’ю з цукру і молока.

5. Апетитний десерт з листкового тіста і ягід можна ділити на порції і подавати до столу. Готово!