Пиріг з сиром в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Соковитий пиріг з сиром і зеленню в духовці

Оригінальний рецепт пирога з сиром, шпинатом та іншою зеленню. Виходить соковита і ароматна випічка, яку можна подати до сніданку, в якості страви на полуденок або до вечері з м’ясним бульйоном.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Маргарин – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 600 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Шпинат свіжий – 350 гр.
  • Кріп свіжий – 50 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Охолоджений натертий маргарин перетирають з борошном, щоб вийшла крихта. Після цього в тісто вбивають яйце, трохи сметани і ще раз гарненько замішують, щоб воно стало однорідним.

2. З тіста формують кулю і покласти його в холодильник.

3. Листя шпинату перебирають, поміщають в глибоку миску і заливають киплячою водою, а через 5 хвилин зціджують з допомогою друшляка і дуже дрібно нарізають.

4. Окремо сир перетирають, додавши в нього яйця і трохи солі.

5. Сир натирають в стружку.

6. Змішують шпинат, сир, подрібнену петрушку, сметану і близько 100 гр. сирної стружки. Можна трохи підсолити, однак слід враховувати, що сир вже солоний.

7. Тісто розподіляють по формі для випічки, формуючи високі бортики, і наколюють виделкою, щоб не роздулося у духовці.

8. На тісто викладають начинку, а зверху посипають рештою сиру. Пиріг ставлять у духову шафу на півгодини, включивши його на 180 градусів.

9. Подають порціями в теплому вигляді.