Соковитий пиріг з сиром і зеленню в духовці
Оригінальний рецепт пирога з сиром, шпинатом та іншою зеленню. Виходить соковита і ароматна випічка, яку можна подати до сніданку, в якості страви на полуденок або до вечері з м’ясним бульйоном.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Маргарин – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Сир – 600 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Шпинат свіжий – 350 гр.
- Кріп свіжий – 50 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Охолоджений натертий маргарин перетирають з борошном, щоб вийшла крихта. Після цього в тісто вбивають яйце, трохи сметани і ще раз гарненько замішують, щоб воно стало однорідним.
2. З тіста формують кулю і покласти його в холодильник.
3. Листя шпинату перебирають, поміщають в глибоку миску і заливають киплячою водою, а через 5 хвилин зціджують з допомогою друшляка і дуже дрібно нарізають.
4. Окремо сир перетирають, додавши в нього яйця і трохи солі.
5. Сир натирають в стружку.
6. Змішують шпинат, сир, подрібнену петрушку, сметану і близько 100 гр. сирної стружки. Можна трохи підсолити, однак слід враховувати, що сир вже солоний.
7. Тісто розподіляють по формі для випічки, формуючи високі бортики, і наколюють виделкою, щоб не роздулося у духовці.
8. На тісто викладають начинку, а зверху посипають рештою сиру. Пиріг ставлять у духову шафу на півгодини, включивши його на 180 градусів.
9. Подають порціями в теплому вигляді.