Тертий пиріг з варенням на маргарині
Тертий пиріг з варенням на маргарині – це проста і смачна кулінарна ідея для ваших домашніх чаювань або свят. Таке ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Для простого приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Варення – 430 гр.
- Борошно – 340 гр.
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти зі списку.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо яйця, розм’якшений маргарин, цукор і ванілін. Ретельно вимішуємо.
Крок 3. Просіваємо сюди борошно з содою. Замішуємо однорідне гладке тісто.
Крок 4. Ділимо тісто на дві рівні частини. Загортаємо його в харчову плівку і на годину прибираємо в морозилку.
Крок 5. Половину тіста натираємо на крупній тертці і щільно укладаємо у форму для випікання. Формуємо бортики. Вливаємо на основу варення.
Крок 6. Закриваємо шар варення з другою частиною тіста, яке також натираємо на тертці.
Крок 7. Випікаємо частування близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Тертий пиріг з варенням на маргарині готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!