Пиріг з варенням на швидку руку в духовці – 10 швидких рецептів з покроковими фото

Тертий пиріг з варенням на маргарині

Тертий пиріг з варенням на маргарині – це проста і смачна кулінарна ідея для ваших домашніх чаювань або свят. Таке ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Для простого приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Варення – 430 гр.
  • Борошно – 340 гр.
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти зі списку.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо яйця, розм’якшений маргарин, цукор і ванілін. Ретельно вимішуємо.

Крок 3. Просіваємо сюди борошно з содою. Замішуємо однорідне гладке тісто.

Крок 4. Ділимо тісто на дві рівні частини. Загортаємо його в харчову плівку і на годину прибираємо в морозилку.

Крок 5. Половину тіста натираємо на крупній тертці і щільно укладаємо у форму для випікання. Формуємо бортики. Вливаємо на основу варення.

Крок 6. Закриваємо шар варення з другою частиною тіста, яке також натираємо на тертці.

Крок 7. Випікаємо частування близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Тертий пиріг з варенням на маргарині готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!