Пиріг з вишнею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Швидкий заливний пиріг на сметані з вишнею

Порадуйте близьких неймовірно ніжним і смачним домашнім десертом. Приготуйте оригінальний заливкою пиріг на сметані з вишневою начинкою. Ласощі сподобається і дорослим, і дітям.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,5 кг
  • Сметана – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 130 гр.
  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль – 30 гр.
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

1. Плитку шоколаду розтоплюємо і з’єднуємо її з однією склянкою сметани. Розмішуємо.

2. В цю ж масу відправляємо крихту пісочного печива і просіяне через сито борошно.

3. Ретельно розминаємо продукти до утворення однорідної шоколадної маси.

4. Отримане тісто викладаємо у форму для випікання. Щільно притискаємо його до дна і стінок. Випікаємо 10 хвилин при температурі 160 градусів.

5. В цей час приготуємо сметанний крем. Решту сметану з’єднайте з цукром і яйцями. Ретельно збиваємо масу до пишного стану.

6. Звільнені від кісточок ягоди розкладаємо по шоколадному шару.

7. Посипаємо ягоди крохмалем і заливаємо сметанним кремом.

8. Сформований пиріг знову ставимо в духовку. Готуємо при колишній температурі 5 хвилин.

9. Сметанний пиріг з вишневою начинкою готовий. Діліть його на порції, прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу.