Пишний і повітряний пиріг з яблуками на кефірі
Простий домашній яблучний пиріг можна приготувати на кефирном тесті. Готовий продукт вийде ніжним і м’яким. Соковита начинка додасть особливу родзинку і яскравий аромат.
Час готування: 1 год
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Для начинки:
- Яблуко – 300 гр.
Для крихти:
- Борошно – 1,5 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця збиваємо з двома видами цукру до пишної піни.
Крок 2. Сюди ж вливаємо кефір і рослинне масло. Розмішуємо лопаткою рідку суміш.
Крок 3. Разом з розпушувачем просіваємо борошно. Вимішуємо рідке тісто, щоб не було грудочок.
Крок 4. Переливаємо половину борошняної заготовки у відповідну форму для випікання.
Крок 5. Відразу ж приготуємо крихту для обсипання пирога. Подмерзшее вершкове масло натираємо на крупній тертці. Отриману стружку з’єднуємо з цукром і борошном.
Крок 6. Руками розтираємо інгредієнти до отримання розсипчастої маси.
Крок 7. На невеликі часточки ріжемо яблука. Викладаємо половину в рідке тісто.
Крок 8. Виливаємо тісто і знову робимо яблучний шар.
Крок 9. Закриваємо блюдо олійно-борошняної крихти.
Крок 10. Випікаємо пиріг 45-50 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.
Крок 11. Тепле частування можна розрізати на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!