Пиріг з яблуками – 10 простих і смачних рецептів яблучного пирога в духовці з покроковими фото

Пишний і повітряний пиріг з яблуками на кефірі

Простий домашній яблучний пиріг можна приготувати на кефирном тесті. Готовий продукт вийде ніжним і м’яким. Соковита начинка додасть особливу родзинку і яскравий аромат.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Для начинки:

  • Яблуко – 300 гр.

Для крихти:

  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця збиваємо з двома видами цукру до пишної піни.

Крок 2. Сюди ж вливаємо кефір і рослинне масло. Розмішуємо лопаткою рідку суміш.

Крок 3. Разом з розпушувачем просіваємо борошно. Вимішуємо рідке тісто, щоб не було грудочок.

Крок 4. Переливаємо половину борошняної заготовки у відповідну форму для випікання.

Крок 5. Відразу ж приготуємо крихту для обсипання пирога. Подмерзшее вершкове масло натираємо на крупній тертці. Отриману стружку з’єднуємо з цукром і борошном.

Крок 6. Руками розтираємо інгредієнти до отримання розсипчастої маси.

Крок 7. На невеликі часточки ріжемо яблука. Викладаємо половину в рідке тісто.

Крок 8. Виливаємо тісто і знову робимо яблучний шар.

Крок 9. Закриваємо блюдо олійно-борошняної крихти.

Крок 10. Випікаємо пиріг 45-50 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.

Крок 11. Тепле частування можна розрізати на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!