Пиріжки з картоплею – страва, улюблене безліччю людей. Класичний варіант пиріжків передбачає приготування в духовці, однак набагато швидше зробити їх можна на сковороді. Пропонуємо 7 різних способів приготування таких пиріжків.
Дріжджові пиріжки з картоплею, смажені на сковороді
Ніжні пиріжки, тісто в яких виходить дуже тонкий і практично не відчувається. Готувати їх дуже просто і впоратися з цим завданням зможуть навіть початківці кулінари.
Інгредієнти на
8 порц.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 800 гр.
- Свіжі дріжджі 25 гр.
- Вода 500 гр.
- Масло рослинне 30 гр.
- Цукор-пісок 6 гр.
- Сіль-10 гр.
- Для начинки:
- Картопля 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смажені пиріжки з картоплею на сковороді? Для начинки, відварюємо картоплю в підсоленій воді. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості. Картоплю розминаємо, додаємо до нього цибулю і ретельно перемішуємо.
- Приступаємо до тесту. У теплу воду додаємо цукор, сіль, дріжджі і рослинне масло, гарненько все перемішуємо і поступово додаємо борошно. Вимішуємо тісто і залишаємо в теплому місці підніматися приблизно удвічі.
- Ділимо тісто на однакові шматочки і скачуємо їх у кульки, які після розминаємо в коржі. Розкладаємо у середину кожної начинку і з’єднуємо.
- Добре розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо пиріжки з обох боків на середньому вогні.
- Прибираємо надлишок олії з готових пиріжків за допомогою паперових рушників і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!
Смажені пиріжки з картоплею без дріжджів
Неймовірно смачні пиріжки з бездріжджового тіста. За рахунок смаження на сковороді готуються вони дуже швидко, а приготування самого тіста і начинки не складе ніяких труднощів.
Час приготування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Картопля – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. В першу чергу готуємо тісто. Для цього яйце змішуємо з кефіром і поступово засипаємо в миску борошно, після чого замішуємо тісто, додаючи соду, масло і сіль. Вимішуємо тісто, поки воно не перестане бути липким, і скачуємо в кулю.
2. В цей час приступимо до приготування начинки. Картоплю очищаємо і відварюємо.
3. Додаємо до готового картоплі молоко і подрібнюємо його в пюре.
4. Смажимо цибулю до прозорого стану і додаємо до пюре разом з сіллю і перцем. Перемішуємо.
5. Ділимо тісто на окремі шматочки і формуємо з них кульки.
6. Розкачуємо кожну кульку в тонкий коржик.
7. Розкладаємо начинку в центр коржів.
8. Ретельно скріплюємо.
9. Трохи розкачуємо пиріжки, щоб їх було легше обсмажувати.
10. Перевертаємо пиріжки швом вниз.
11. Обсмажуємо пиріжки на слабкому вогні з обох боків до золотистої скоринки. Приємного апетиту!
Повітряні пиріжки на кефірі з картоплею на сковороді
Ароматні і смачні пиріжки з картоплею. Тісто на кефірі виходить дуже ніжним і повітряним, а на його приготування піде всього 10 хвилин. Начинка ж виходить дуже соковитою і апетитною.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 10.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – ½ ч. л.
Для начинки:
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Кріп – 4 гілочки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Очищаємо картоплю, нарізаємо його невеликими кубиками і відварюємо в підсоленій воді близько 15 хвилин. В цей час приступаємо до тесту, змішуючи кефір з яйцем, сіллю, цукром і содою.
2. Ретельно перемішуємо суміш віночком.
3. Поступово засипаємо борошно, наливаємо масло і перемішуємо.
4. Тісто має вийти не дуже густим і липким.
5. Трохи мнемо тісто руками і прикриваємо його на час, поки будемо готувати начинку.
6. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на помірному вогні до золотистого кольору.
7. Картоплю розминаємо до стану пюре.
8. Додаємо в пюре цибулю, сметану і зелень. Перчимо за смаком.
9. Гарненько перемішуємо начинку.
10. Тісто розділяємо на 10 частин і скачуємо їх у кульки.
11. Кульки розгортаємо в коржики і розкладаємо по них начинку.
12. Скріплюємо пиріжка.
13. Перевертаємо кожен пиріжок швом вниз і приплющиваем рукою.
14. Викладаємо пиріжки на розігріте масло і смажимо на помірному вогні до золотистої скоринки.
15. Перевертаємо пиріжки і також обсмажуємо другу сторону.
16. Пиріжки подаємо на стіл в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Як смачно посмажити пиріжки з картоплею і грибами?
Прості смажені пиріжки з грибами і картоплею. Незважаючи на простоту рецепта пиріжки виходять дуже смачними, багато в чому через поєднання ніжного картоплі з смаженими грибами в начинці.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Молоко – 500 мл
- Яйце – 2 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Гриби – 350 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Гриби пропускаємо через м’ясорубку і обсмажуємо. Також обсмажуємо цибулю і додаємо його в гриби.
2. Картоплю відварюємо і подрібнюємо в пюре, додаючи вершкове масло і невелику кількість молока. Змішуємо пюре з грибами.
3. Для тіста підігріваємо молоко і додаємо в нього дріжджі. У розтоплене масло додаємо яйця, сіль і цукор. Змішуємо з молоком і дріжджами і, поступово вводячи борошно, замішуємо тісто.
4. Залишаємо тісто підходити в теплому місці.
5. Готове тісто ділимо на кульки і розплющуємо їх у коржі. Розкладаємо по кожній коржі начинку.
6. З’єднуємо пиріжків і залишаємо підходити їх швом вниз протягом 15 хвилин.
7. Приплющиваем пиріжки і обсмажуємо з обох сторін на розігрітій олії. Приємного апетиту!
Пісні пиріжки з картоплею в домашніх умовах
Дуже смачні пиріжки з картоплею, які будуть ідеальні для поста і точно сподобаються всій вашій родині. Готуються вони дуже просто, а самих пиріжків виходить дуже багато, так що їх точно вистачить усім бажаючим.
Час готування: 210 хв.
Час приготування: 90 хв
Порцій – 25.
Склад:
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Картопля – 1 кг
- Вода – 350 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Дріжджі свіжі – 9 гр.
- Цукор – 1 ст. л. + ½ ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- мускатний Горіх – за смаком
Процес приготування:
1. Картопля очищаємо, заливаємо водою, солимо і ставимо варитися до готовності.
2. Лук очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, після чого обсмажуємо разом з половиною чайної ложки цукру до золотистого кольору.
3. Зливаємо картопляний відвар, сам картопля ж подрібнюємо в пюре, куди додаємо мускатний горіх і смажену цибулю.
4. Для тіста використовуємо теплий картопляний відвар.
5. Свіжі дріжджі змішати зі столовою ложкою цукру.
6. До дріжджів додаємо картопляний відвар і рослинне масло, перемішуємо.
7. Поступово додаємо просіяне борошно.
8. Замішуємо трохи липковатое тісто.
9. Накриваємо тісто і залишаємо настоюватися протягом 1,5 години.
10. Ділимо тісто на шматочки, скачуємо їх у кулі і розминаємо в коржик. Викладаємо в центр кожної коржі начинку.
11. Скріплюємо і злегка приплющиваем пиріжки.
12. Обсмажуємо пиріжки на розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.
13. Викладаємо готові пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії, і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт пиріжків з лаваша з картоплею
Незвичайний спосіб приготування пиріжків, не вимагає приготування тіста. Готується така страва дуже швидко і просто, а результат виходить дуже ситним, соковитим і смачним.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Картопля – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 60 гр.
- Молоко – 100 гр.
- Кріп – 3 гр.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Картоплю відварюємо до готовності, після чого розминаємо його до стану пюре і додаємо сіль і перець.
2. Змішуємо картоплю з дрібно порубаним кропом.
3. Натираємо сир на середній тертці і також додаємо до картоплі.
4. Лаваш розрізаємо на смужки таким чином, щоб начинку можна було повністю загорнути.
5. Викладаємо на край лаваша начинку.
6. Звертаємо з лаваша пиріжок.
7. Курячі яйця збовтуємо і додаємо трохи солі і перцю.
8. Занурюємо кожен пиріжок в яєчну масу, щоб усі сторони були покриті.
9. Розігріваємо олію на сковороді, після чого викладаємо на неї пиріжки і обсмажуємо до золотавої скоринки з обох сторін.
10. Пиріжки подаємо відразу гарячими. Приємного апетиту!
Смажені пиріжки з начинкою з картоплі і цибулі на сковороді
Простий рецепт смачних пиріжків на сковороді. Тісто виходить ніжним і повітряним, а картопляно-цибульна начинка виходить жахливо апетитною. За рахунок смаження на сковороді процес приготування пиріжків значно прискорюється.
Час приготування: 80 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Вода – 150 мл
- Молоко – 150 мл
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Розпушувач – ½ ч. л.
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Картопля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готує необхідні для пиріжків інгредієнти.
2. Приступаємо до приготування тіста. Для початку змішуємо тепле молоко з теплою ж водою.
3. Додаємо до суміші дріжджі, цукор і 2 столових ложки борошна.
4. Змішуємо всі інгредієнти і залишаємо дріжджі активуватися протягом 15 хвилин.
5. Яйце розбиваємо в миску і додаємо до нього сіль. Все збиваємо.
6. Заливаємо до яйця рослинне масло і ретельно перемішуємо.
7. Додаємо до яєчної суміші активовані дріжджі і змішуємо.
8. Засипаємо борошно разом з розпушувачем.
9. Тісто замішуємо за допомогою ложки.
10. Після чого перекладаємо його на робочу поверхню і вимішуємо руками близько 10 хвилин.
11. Збираємо тісто в кулю і кладемо в миску, де змащуємо її рослинним маслом.
12. Прикриваємо миску з тестом і залишаємо в теплому місці на годину.
13. Картоплю очищаємо і ріжемо на половинки, після чого відварюємо до готовності.
14. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
15. Подрібнюємо картоплю в пюре і додаємо до нього яйце.
16. Також додаємо масло і розминаємо картоплю далі.
17. Додаємо обсмажені цибулю.
18. Гарненько перемішуємо начинку.
19. Тісто вимішуємо і формуємо.
20. Ділимо тісто на 15 кульок, викладаємо їх на стіл і залишаємо під рушником на 20 хвилин.
21. Розкачуємо кульки в коржики і накладаємо на них начинку.
22. Скріплюємо пиріжків.
23. Приплющиваем їх і надаємо потрібну форму.
24. Обсмажуємо пиріжки в розігрітій олії з обох боків до золотистого рум’янцю.
25. Подаємо готові пиріжки в гарячому вигляді. Приємного апетиту!