Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Пиріжки з картоплею – страва, улюблене безліччю людей. Класичний варіант пиріжків передбачає приготування в духовці, однак набагато швидше зробити їх можна на сковороді. Пропонуємо 7 різних способів приготування таких пиріжків.

Дріжджові пиріжки з картоплею, смажені на сковороді

Ніжні пиріжки, тісто в яких виходить дуже тонкий і практично не відчувається. Готувати їх дуже просто і впоратися з цим завданням зможуть навіть початківці кулінари.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 800 гр.
  • Свіжі дріжджі 25 гр.
  • Вода 500 гр.
  • Масло рослинне 30 гр.
  • Цукор-пісок 6 гр.
  • Сіль-10 гр.
  • Для начинки:
  • Картопля 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажені пиріжки з картоплею на сковороді? Для начинки, відварюємо картоплю в підсоленій воді. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості. Картоплю розминаємо, додаємо до нього цибулю і ретельно перемішуємо.
  2. Приступаємо до тесту. У теплу воду додаємо цукор, сіль, дріжджі і рослинне масло, гарненько все перемішуємо і поступово додаємо борошно. Вимішуємо тісто і залишаємо в теплому місці підніматися приблизно удвічі.
  3. Ділимо тісто на однакові шматочки і скачуємо їх у кульки, які після розминаємо в коржі. Розкладаємо у середину кожної начинку і з’єднуємо.
  4. Добре розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо пиріжки з обох боків на середньому вогні.
  5. Прибираємо надлишок олії з готових пиріжків за допомогою паперових рушників і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!

Смажені пиріжки з картоплею без дріжджів

Неймовірно смачні пиріжки з бездріжджового тіста. За рахунок смаження на сковороді готуються вони дуже швидко, а приготування самого тіста і начинки не складе ніяких труднощів.

Час приготування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. В першу чергу готуємо тісто. Для цього яйце змішуємо з кефіром і поступово засипаємо в миску борошно, після чого замішуємо тісто, додаючи соду, масло і сіль. Вимішуємо тісто, поки воно не перестане бути липким, і скачуємо в кулю.

2. В цей час приступимо до приготування начинки. Картоплю очищаємо і відварюємо.

3. Додаємо до готового картоплі молоко і подрібнюємо його в пюре.

4. Смажимо цибулю до прозорого стану і додаємо до пюре разом з сіллю і перцем. Перемішуємо.

5. Ділимо тісто на окремі шматочки і формуємо з них кульки.

6. Розкачуємо кожну кульку в тонкий коржик.

7. Розкладаємо начинку в центр коржів.

8. Ретельно скріплюємо.

9. Трохи розкачуємо пиріжки, щоб їх було легше обсмажувати.

10. Перевертаємо пиріжки швом вниз.

11. Обсмажуємо пиріжки на слабкому вогні з обох боків до золотистої скоринки. Приємного апетиту!

Повітряні пиріжки на кефірі з картоплею на сковороді

Ароматні і смачні пиріжки з картоплею. Тісто на кефірі виходить дуже ніжним і повітряним, а на його приготування піде всього 10 хвилин. Начинка ж виходить дуже соковитою і апетитною.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Кріп – 4 гілочки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю, нарізаємо його невеликими кубиками і відварюємо в підсоленій воді близько 15 хвилин. В цей час приступаємо до тесту, змішуючи кефір з яйцем, сіллю, цукром і содою.

2. Ретельно перемішуємо суміш віночком.

3. Поступово засипаємо борошно, наливаємо масло і перемішуємо.

4. Тісто має вийти не дуже густим і липким.

5. Трохи мнемо тісто руками і прикриваємо його на час, поки будемо готувати начинку.

6. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на помірному вогні до золотистого кольору.

7. Картоплю розминаємо до стану пюре.

8. Додаємо в пюре цибулю, сметану і зелень. Перчимо за смаком.

9. Гарненько перемішуємо начинку.

10. Тісто розділяємо на 10 частин і скачуємо їх у кульки.

11. Кульки розгортаємо в коржики і розкладаємо по них начинку.

12. Скріплюємо пиріжка.

13. Перевертаємо кожен пиріжок швом вниз і приплющиваем рукою.

14. Викладаємо пиріжки на розігріте масло і смажимо на помірному вогні до золотистої скоринки.

15. Перевертаємо пиріжки і також обсмажуємо другу сторону.

16. Пиріжки подаємо на стіл в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Як смачно посмажити пиріжки з картоплею і грибами?

Прості смажені пиріжки з грибами і картоплею. Незважаючи на простоту рецепта пиріжки виходять дуже смачними, багато в чому через поєднання ніжного картоплі з смаженими грибами в начинці.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Гриби – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Гриби пропускаємо через м’ясорубку і обсмажуємо. Також обсмажуємо цибулю і додаємо його в гриби.

2. Картоплю відварюємо і подрібнюємо в пюре, додаючи вершкове масло і невелику кількість молока. Змішуємо пюре з грибами.

3. Для тіста підігріваємо молоко і додаємо в нього дріжджі. У розтоплене масло додаємо яйця, сіль і цукор. Змішуємо з молоком і дріжджами і, поступово вводячи борошно, замішуємо тісто.

4. Залишаємо тісто підходити в теплому місці.

5. Готове тісто ділимо на кульки і розплющуємо їх у коржі. Розкладаємо по кожній коржі начинку.

6. З’єднуємо пиріжків і залишаємо підходити їх швом вниз протягом 15 хвилин.

7. Приплющиваем пиріжки і обсмажуємо з обох сторін на розігрітій олії. Приємного апетиту!

Пісні пиріжки з картоплею в домашніх умовах

Дуже смачні пиріжки з картоплею, які будуть ідеальні для поста і точно сподобаються всій вашій родині. Готуються вони дуже просто, а самих пиріжків виходить дуже багато, так що їх точно вистачить усім бажаючим.

Час готування: 210 хв.

Час приготування: 90 хв

Порцій – 25.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Вода – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Дріжджі свіжі – 9 гр.
  • Цукор – 1 ст. л. + ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • мускатний Горіх – за смаком

Процес приготування:

1. Картопля очищаємо, заливаємо водою, солимо і ставимо варитися до готовності.

2. Лук очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, після чого обсмажуємо разом з половиною чайної ложки цукру до золотистого кольору.

3. Зливаємо картопляний відвар, сам картопля ж подрібнюємо в пюре, куди додаємо мускатний горіх і смажену цибулю.

4. Для тіста використовуємо теплий картопляний відвар.

5. Свіжі дріжджі змішати зі столовою ложкою цукру.

6. До дріжджів додаємо картопляний відвар і рослинне масло, перемішуємо.

7. Поступово додаємо просіяне борошно.

8. Замішуємо трохи липковатое тісто.

9. Накриваємо тісто і залишаємо настоюватися протягом 1,5 години.

10. Ділимо тісто на шматочки, скачуємо їх у кулі і розминаємо в коржик. Викладаємо в центр кожної коржі начинку.

11. Скріплюємо і злегка приплющиваем пиріжки.

12. Обсмажуємо пиріжки на розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.

13. Викладаємо готові пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії, і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт пиріжків з лаваша з картоплею

Незвичайний спосіб приготування пиріжків, не вимагає приготування тіста. Готується така страва дуже швидко і просто, а результат виходить дуже ситним, соковитим і смачним.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Картопля – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Молоко – 100 гр.
  • Кріп – 3 гр.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Картоплю відварюємо до готовності, після чого розминаємо його до стану пюре і додаємо сіль і перець.

2. Змішуємо картоплю з дрібно порубаним кропом.

3. Натираємо сир на середній тертці і також додаємо до картоплі.

4. Лаваш розрізаємо на смужки таким чином, щоб начинку можна було повністю загорнути.

5. Викладаємо на край лаваша начинку.

6. Звертаємо з лаваша пиріжок.

7. Курячі яйця збовтуємо і додаємо трохи солі і перцю.

8. Занурюємо кожен пиріжок в яєчну масу, щоб усі сторони були покриті.

9. Розігріваємо олію на сковороді, після чого викладаємо на неї пиріжки і обсмажуємо до золотавої скоринки з обох сторін.

10. Пиріжки подаємо відразу гарячими. Приємного апетиту!

Смажені пиріжки з начинкою з картоплі і цибулі на сковороді

Простий рецепт смачних пиріжків на сковороді. Тісто виходить ніжним і повітряним, а картопляно-цибульна начинка виходить жахливо апетитною. За рахунок смаження на сковороді процес приготування пиріжків значно прискорюється.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готує необхідні для пиріжків інгредієнти.

2. Приступаємо до приготування тіста. Для початку змішуємо тепле молоко з теплою ж водою.

3. Додаємо до суміші дріжджі, цукор і 2 столових ложки борошна.

4. Змішуємо всі інгредієнти і залишаємо дріжджі активуватися протягом 15 хвилин.

5. Яйце розбиваємо в миску і додаємо до нього сіль. Все збиваємо.

6. Заливаємо до яйця рослинне масло і ретельно перемішуємо.

7. Додаємо до яєчної суміші активовані дріжджі і змішуємо.

8. Засипаємо борошно разом з розпушувачем.

9. Тісто замішуємо за допомогою ложки.

10. Після чого перекладаємо його на робочу поверхню і вимішуємо руками близько 10 хвилин.

11. Збираємо тісто в кулю і кладемо в миску, де змащуємо її рослинним маслом.

12. Прикриваємо миску з тестом і залишаємо в теплому місці на годину.

13. Картоплю очищаємо і ріжемо на половинки, після чого відварюємо до готовності.

14. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.

15. Подрібнюємо картоплю в пюре і додаємо до нього яйце.

16. Також додаємо масло і розминаємо картоплю далі.

17. Додаємо обсмажені цибулю.

18. Гарненько перемішуємо начинку.

19. Тісто вимішуємо і формуємо.

20. Ділимо тісто на 15 кульок, викладаємо їх на стіл і залишаємо під рушником на 20 хвилин.

21. Розкачуємо кульки в коржики і накладаємо на них начинку.

22. Скріплюємо пиріжків.

23. Приплющиваем їх і надаємо потрібну форму.

24. Обсмажуємо пиріжки в розігрітій олії з обох боків до золотистого рум’янцю.

25. Подаємо готові пиріжки в гарячому вигляді. Приємного апетиту!